Salı, Mayıs 7, 2024
No menu items!
Ana SayfaHatayDepremzedeler yaşam savaşı veriyor

Depremzedeler yaşam savaşı veriyor

Hatay’lı depremzedeler hâlâ çadırda yaşam savaşı veriyor.

Aşırı sıcakta haşere sorunuyla karşı karşıya kalan vatandaşlar, çadırları yükseltip sorunu çözmeye çalışıyor. Depremzedeler yaşadıkları travmayı atlatmak için de destek bekliyor.
Son günlerde 40 dereceyi ulaşan sıcaklar, deprem bölgesinde çadırda yaşamı daha da zorlaştırıyor.

KLİMA VE VANTİLATÖR SAYILARI YETERSİZ

Yeterli sayıda vantilatör olmadığı, bazı durumlarda vantilatörün bile yetersiz kaldığını söyleyen vatandaşlar, “Ortak kullanılan lavabo ve banyolar herhangi bir hijyen sorunu olmaması için halk elinden geleni yapıyor ancak yeterli olamıyor” dediler.

KANATLI: ACİL DESTEK SAĞLANMALI

Sürekli sahada olduklarını ve sıcaklık artışının en büyük tehdit olduğunu gördüklerini belirten Türk Tabipler Birliği Hatay Koordinatörü Dr. Ali Kanatlı, “Yaşlıların, gebelerin, engellilerin ve bebeklerin sıcaklıktan ciddi biçimde etkilenmeye başladıklarını” söyledi. Çadırlarda sıcaklıktan kaynaklı bayılma nöbetleri geçirdiğine dikkat çeken Dr. Kanatlı, “Aileler çocukların üzerine su dökerek serinletmeye çalışıyor. Acil biçimde soğutulmuş ve büyük sosyal çadır alanları yaratılmalı ve yurttaşlar buralardan faydalanmalı” dedi.

BELEDİYELERİN İMKANLARI YETERSİZ

Bu çadırlarla özel bir acil hat oluşturularak sıcak çarpması gibi durumlarda hızlı müdahale edilebilmesinin çok önemli olduğunu vurgulayan Dr. Kanatlı, belediye imkanlarının da yetersiz kaldığına işaret ederek, özellikle büyükşehir belediyelerine “Yaz boyu araç ve ekipman desteği sağlanması” çağrısında bulundu.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER