Pazartesi, Mayıs 20, 2024
No menu items!
Ana SayfaİskenderunDepremzedelerin Susuzluk İsyanı!

Depremzedelerin Susuzluk İsyanı!

Hatay’ın İskenderun ilçesi İsmet İnönü Mahallesi Körfez Blokları olarak bilinen yerde sağlam konutlarda, çadırlarda yaşayan depremzede vatandaşlar içme ve kullanma suyu susuzluğu çektiklerini belirterek yetkililerden çözüm istedi.

İskenderun’da yaşanan kullanma su kesintisi vatandaşları adeta çileden çıkardı. Yaşanan deprem sonrasında birçok bölgede oluşan hasar ve çökme nedeniyle binlerce vatandaş konteyner ve çadır kentlerde yaşamını sürmek durumunda kaldığı kentte en büyük sorun kullanma suyu kesintileri.

 

İsmet İnönü Mahallesi Körfez blokları olarak bilinen yerde yaşam mücadelesi veren vatandaşlar yaşadıkları su sıkıntısının çözülmesi için yetkililere seslerini İskenderun.org mikrofonları aracılığıyla duyurmaya çalıştı.

Haber ekibimize özel açıklamada bulunan Mahalle sakinleri “Biz de insanız, büyük bir deprem felaketiyle karşı karşıya kaldık. Şu an yaşama tutunmaya çalışıyoruz. Deprem sonrasında yaşadığımız sorunlar yetmiyormuş gibi sürekli susuzluk sorunuyla karşı karşıyayız. Banyomuzu yapamıyoruz. Tuvalet ihtiyacımızı karşılamakta sorun yaşıyoruz, kişisel temizliğimizi yapamıyoruz. Deprem öldürmedi, susuzluk yüzünden öleceğiz. Biz de insan olarak haklarımız var, yetkilileri su sorunumuzu çözmeye davet ediyoruz” şeklinde konuştu.

körfez su sorunu.mp4_snapshot_04.44.217körfez su sorunu.mp4_snapshot_03.57.534

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER