Pazar, Mayıs 12, 2024
No menu items!
Ana SayfaHatayDerginin Temmuz-Ağustos 2022 Sayısı Çıktı

Derginin Temmuz-Ağustos 2022 Sayısı Çıktı

Dünyanın ilk yerleşim birimlerinden biri olan Antakya’nın Bir Zamanlar Kurtuluş Caddesi yani Doktorlar Caddesinde yaşanan anıların ikinci bölümünün yer aldığı derginin kapak konusu Ortak Varoluş Mozaiğinin Guinness Rekorlar Kitabına kabul edildi.
Dergide yer alan bir başka haber ise; Atatürk’ün en son sözü: “Ve aleykümselam” ile ilgili. Dr. Naim Babüroğlu’nun konuya bakış açısı yansıtılıyor.
Başarılı gazeteci Mehmet Ali Solak, “Herkese Bir Şans Daha” öyküsüyle anlamlı bir değere değinirken, Refik Halid’in “Fransız Edebiyatında ANTAKYA” yazısı alıntı olarak sunulmuş okurlara. Bu arada son günlerde yarışma programlarına konu olan “Milyonluk SİNEK Sorusu” da dosya olarak hazırlanmış.
Dergide yer alan yazılar ve yazarların listesi ise şöyle:
Kamil Akdoğan/ Seyahat(name)lerde Antakya -26 Evliya Çelebi, Yahya Aksoy/ Uğruna Nice Bilim İnsanının Öldürüldüğü Kitap: Divan-ı Lügatü’t Türk, Süheyl Budak ise Karşıtların Birliği İle Yaratılan Bir Yemek: KISIR, Dergide kitap tanıtım yazılarında; Selman Büyükaşık/ Erinç Büyükaşık’ın Dört Kitabını Değerlendirme Denemesi: – Çapardaki Tutunamayanların Öyküleri- yer almış.Dergideki öykülere gelince… Dr. Necdet Özkaya, Antiochia ad Orontem / Asi Kıyısında Antakya, Antakya’nın 101 Gece Öyküleri / 68 Haraparalı Bilge Raci Usta’dan Hayat Dersleri, Yaşlanarak mı tecrübe kazanılır, yaşayarak mı?, Av. İbrahim Ersuz/ Bizim Mahallenin Akıllı Delisi, Hulusi Atahan/ Bu Topraklar Hepimizin, Dr. Muhsin Boz/ Bir Kitap Çaldım ve Ali Günay /Paragöz(üyle) İnsan Dergide ayrıca; Ali Yüce / Karanlıkçı, Sabahattin Yalkın/ On Bir Mart 1934, Dr. İdris Emir/ Anneme, Hikmet Güzelkokar/ Çınar başlıklı şiirleri ile sağlıklı beslenme konusunda Sedef Yeral Dönmez’in Mucizevi Bağırsak Florası ve Nurhan Sağlar’ın pasta tarifleri yer alıyor.
Dergide ayrıca; Abdulkadir Paksoy Günlerin Terkisinde başlıklı Günlük ile güncel haberler ve Hatay’da gelişen olaylarla da anlamlı kılınmış. Hataylı sağlık şehidi Dr,. Adnan Ezelsoy anısına düzenlenen yarışma notları da okunmaya değer.
Okumak bilgilenmek ve zenginleşmektir. Okunmaya değer dergiyi mutlaka okuyun.
RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER