Salı, Nisan 30, 2024
No menu items!
Ana SayfaGenel"Derin Samandağ" gözler önüne serildi"

“Derin Samandağ” gözler önüne serildi”


Sualtı Görüntüleme Yönetmeni ve Belgesel Yapımcısı Tahsin Ceylan, kamerası Poyraz’ı bu kez Hatay Samandağ’ın gizli kalan güzelliklerine çevirdi. Sanatçı, medeniyetler şehri Hatay’ın turkuaz renkli sahillerini ve denizel yaşamını Samandağ Kaymakamlığı’nın desteğiyle görüntüledi.
Elde edilen eserlerden oluşan ‘Derinlerdeki Samandağ, Süveydiye, Seleucıa’ adlı 192 sayfalık kitap ve fotoğraf sergisi, Samandağ Kültür Merkezi’nde beğeniye sunuldu. Etkinlik açılışına Vali Yardımcısı Mahmut Hersanlıoğlu, İlçe Kaymakamı Dr.Cahit Çelik ve eşi Nermin Çelik, Kırıkhan Kaymakamı Mustafa Erkayıran, Arsuz Kaymakamı Musa Sarı, Defne Kaymakamı Nevzat Şengök, Akdeniz Sahil Güvenlik Bölge Komutanı Fatih Erhan, Kamu Kurum Müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Samandağ Kültür Merkezi’nde yer alan bugün mesai bitimine kadar vatandaşların izlenimine açık bulundurulacak.
İlçe Kaymakamı Dr.Cahit Çelik yaptığı konuşmasında; “Samandağ’ının karada bulunan turizm değerlerini bildiğimiz halde; keşfedilmemiş koylar, dalış noktaları, denizin diplerindeki tarihi batıklar, bizimle aynı evreni paylaşan ve her biri tarif edilemez birer sanat eseri olan deniz altındaki canlılar konusunda çok da bir şey bildiğimiz söylenemez. Bu çalışma, denizimizin derinlerinde olan bu zenginlikler ile bizi buluşturuyor. Kitabın her sayfasını çevirdiğinizde denizdeki canlıların o renkli ve göz kamaştıran mükemmelliklerini göreceksiniz. Bize yabancı olduğumuz bu renkli mavi dünyayı tanıtan Tahsin Ceylan’a ve ekibine, her türlü desteği sağlayan Akdeniz Sahil Güvenlik Bölge Komutanı Fatih Erhan’a ve sağladığı maddi katkı ile bu eserin ortaya çıkmasına vesile olan işadamımız Adem Nural’a sonsuz teşekkürler. Amacımız, denizimizin bu güzelliklerini öncelikle korumak; daha sonra da sürdürülebilir bir anlayışıyla tahrip etmeden turizme kazandırmak” dedi. –

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER