Pazar, Mayıs 19, 2024
No menu items!
Ana SayfaGenelDev Organizasyonda Hatay bir şampiyonluk bir de ücünclük aldı

Dev Organizasyonda Hatay bir şampiyonluk bir de ücünclük aldı

Hatay’dan Elif Zeren Yıldız, 10 yaş kızlar Türkiye Şampiyonu olurken, Lara Miçoğulları 18 Yaş Türkiye 3.sü oldu, Semra Barutçu ile Cem Kaan Gökerkan da kategorilerinde Türkiye 5.liğini kazandılar.

Türkiye Satranç Federasyonu (TSF) tarafından Antalya’da düzenlenen ve Türkiye’nin 81 ilinden 7’den 77’ye her yaş grubundan toplam 2 bin 810 sporcunun hamlelerine sahne olan dev şampiyonada ‘Türkiye Şampiyonları’ belli oldu.
Hatay’dan Elif Zeren Yıldız, 10 yaş kızlarda Türkiye birincisi oldu.
-293 SPORCU-
Türkiye Küçükler Şampiyonası, Türkiye Yıldızlar Şampiyonası ve Türkiye Emektarlar Şampiyonası’nda 9 turluk zorlu mücadelenin ardından toplam 27 kategoride gerçekleşen ödül töreninde şampiyonlar geçidi yaşandı. Şampiyonada, küçükler ve yıldızlarda toplam 293 sporcu milli takım havuzuna girdi.
Sporcular ve aileleriyle birlikte 7 bin kişilik rekor bir buluşmaya imza atılan şampiyonanın ödül töreninde konuşan TSF Başkanı Gülkız Tulay, 81 ilden sporcunun katılımıyla gerçekleştirdikleri rekor katılımlı Türkiye Şampiyonası’nın ve 7 bin kişilik dev satranç ailesinin heyecan ve coşkusunun, ürettikleri projelerin doğruluğunun bir başka simgesi olduğuna vurgu yaptı.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER