Pazartesi, Mayıs 20, 2024
No menu items!
Ana SayfaDörtyolDGC Yapılan Saldırıyı Kınadı

DGC Yapılan Saldırıyı Kınadı

Dörtyol Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sedat İskenderoğlu yönetim kurulu adına yaptığı açıklamada, 28 Mayıs 2023 pazar günü yapılan 13. Cumhurbaşkanlığı 2. tur seçimlerinin ardından kutlamalar esnasında oluşturulan konvoydan Cumhuriyet Halk Partisi meclis üyeleri Emre Arık ve Hüseyin Bağ’ın bulundukları apartmana yönelik yapılan silahlı saldırıyı kınadıklarını belirtti.
Cemiyet Başkanı Sedat İskenderoğlu yönetim kurulu adına yaptığı açıklamada: “Cumhurbaşkanlığı seçimleri akabinde meydana gelen taşkınlıklar ve meskun mahalde ateşli silah kullanılması kati surette kabul edilebilir değildir. Bunun ötesinde Cumhuriyet Halk Partisi’nin 2 meclis üyesinin oturduğu binaya yönelik 8 el ateş edilmesi ve bir yurttaşımızın ayağından yaralanmış olması Cemiyetimiz tarafından, ilçemizin huzuruna ve kardeşliğine sıkılan bu kurşun, ilçemizdeki siyasi atmosferi bulandırmaya, kardeşlik ve hoşgörü bağlarını koparmaya yönelik bir eylem olarak değerlendirilmektedir.
Bir siyasi görüşe ya da kişiye karşı böyle bir eylemin yapılması ve bunun bir kutlama masumiyetine dönüştürülmeye çalışılması kabul edilebilir değildir. İlçemizdeki tüm siyasi parti İlçe başkanlarından bu konuda gerekli hassasiyeti ve olağan tepkiyi görmeyi bekliyoruz.
Bu hassasiyet ilçemizin birlik beraberlik ve huzur iklimini muhafaza etmede gelecek kuşakların ilçemizde güven içerisinde yaşamalarını temin etmede oldukça önem taşımaktadır.
Bu vesile ile başta yararlanamam yurttaşımız olmak üzere Cumhuriyet Halk Partisi’nin değerli meclis üyeleri Emre Arık ve Hüseyin bağ bir kere daha yönetim kurulumuz adına geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor, olayın fail ya da faillerinin bir an önce yargı önünde hesap vermesini tüm ilgili ve yetkililerden talep ediyoruz. ” denildi.
RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER