Çarşamba, Mayıs 1, 2024
No menu items!
Ana SayfaGenelDHO da Nebil Seyfettin’le Devam…

DHO da Nebil Seyfettin’le Devam…

Hatay Dişhekimleri Odası’nın 17. Olağan Genel Kurulu sonunda Nebil Seyfettin yeniden başkanlığa seçildi. Oda Yönetimi, Kurultay, Disiplin ve Denetleme Kurullarına da yeni isimler seçildi.
Cumartesi ve Pazar olmak üzere iki gün süren Dişhekimleri Odası Genel Kurulu’nun Cumartesi günkü bölümünde Genel Kurul’a hitaben konuşan Başkan Nebil Seyfettin, konuşmasına, komşu ülkede Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) tarafından yürütülen Zeytin Dalı Harekatı’nda hayatını kaybeden Şehitlerimizi saygı ve rahmetle anarak başladı ve askeri harekatın en kısa zamanda başarıyla tamamlanarak bölgemizde huzur, barış ve kardeşliğin tekrar sağlanmasını diledi.
Konuşmasının ilk bölümünde geride kalan 2 yılda neler yaptıklarını anlatan Nebil Seyfettin, neyi savundukları ve ne istedikleriyle ilgili olarak da şunları söyledi:
“Sağlık hizmetleri ve ağız diş sağlığı hizmetleri temel bir insan hakkıdır. Ağız diş sağlığı, genel sağlıktan, diş hekimliği genel tıp hizmetlerinden ayrılamaz. İnsanlarımız ister kamudan, isterse özelden temel ağız-diş sağlığı hizmetlerini alabilmelidir. Her meslektaşımız, insanlık ve hekimlik onuruna yakışır bir yaşam ve gelir düzeyine ulaşmalıdır. Tüm meslekleri olduğu gibi dişhekimliği mesleğini de değersizleştiren, eğitim kalitesi ve insan gücü planlamasını hiçe sayan yeni dişhekimliği fakülteleri açılmamalıdır. Sosyal devlet anlayışı, vatandaşlarının çalışma yaşamlarında da adaletli koşulların sağlanmasını savunur. Buna karşıt olarak, kamuda ve özelde tekelleşmeyi dayatan, muayenehaneciliği yok eden, Asgari Ücret tarifemizi rehber tarifeye çeviren, tam gün yasasıyla kamuda çalışmayı ZORLAŞTIRAN politikaları reddediyoruz. Kamudaki meslektaşlarımızın özlük haklarındaki adaletsizlikleri, sağlık hizmetinin yapısıyla çelişen bugünkü performans uygulamalarını ve güvencesiz çalışma koşullarını reddediyoruz. Meslektaşlarımız arasında haksız rekabete yol açacak her türlü girişime karşı çıkıyor Hekimlik etik normlarını, yaşam ve meslek uygulamalarımız için temel yol gösterici olarak görüyoruz.”
Konuşmasının sonuna doğru TDB’ne bağlı bir Oda olarak; Örgütün insana, insan sağlığına, hekimlik mesleğine, meslektaşlara karşı olan ve tarihsel süreçte gelişen evrensel meşruiyeti ile görevi haline gelen değerleri koruma ve geliştirme işine her zamankinden daha güçlü bir şekilde sarılacaklarının altını çizerek şöyle devam etti:
“Anayasa ve kanunlarla da düzenlenmiş olan ve evrensel meşruiyetle yüzyıllar içinde edinilmiş olan yetkilerimizi ve sorumluluklarımızı sonuna kadar savunacak ve kamu yararı için var olacağız. Kısacası, Anayasa’dan ve kanunlardan gelen yetkimiz ve üyelerimizden aldığımız güçle, adımıza ve mesleğimize sahip çıkma kararlığındayız. Mesleğimizin ve meslektaşlarımızın genel menfaatlerini halkımızın ve ülkemizin genel menfaatlerinden ayrı tutmadan savunacağımızı, sadece Birliğimize karşı değil, kamu yararını savunan tüm meslek birlikleri ile dayanışma içinde olacağımızı ifade etmek isterim.”
Hatay Dişhekimleri Odası’nın Pazar günkü Genel Kurulu’nda seçimler gerçekleştirildi. Nebil Seyfettin’in yeniden başkan olduğu Hatay Hatay Dişhekimleri Odası’nda organlara seçilenler isimler şunlar oldu:
Yönetim Kurulu: Davut Akemoğlu, Leyla Ergün, Eşref Kanadlı, Ahmet Karbeyaz, Ayten Kaya, Burhan Mansuroğlu, İhsan Cemal Melek, Nahiddin Tümani.
Denetleme Kurulu: Meşlin Şenay Bat, Emin Sermet Güler, Emrah Karaçay.
Disiplin Kurulu: Soner Amaç, Emel Dağ, F. İlden Kahramanoğlu, Neriman Paşabeyoğlu, Mehmet Yumuşak.
Kurultay Delegesi: Mithat Baklacı, Behiye Bolgöl, Necdet Çapar, Sadık Emir, Orhan Günal, Ahmet Kanatlı, Adnan Kimyon.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER