Cumartesi, Mayıs 11, 2024
No menu items!
Ana SayfaAntakya“Dikmece Halkının direnişinin yanındayız”

“Dikmece Halkının direnişinin yanındayız”

 

Antakya Çevre Koruma Derneği (AÇKD) Dikmece halkının direnişinin yanında olduklarını bildirdi.

AÇKD Başkanı Nilgün Karasu, yönetim kurulu üyeleri ile birlikte Dikmece halkını ziyaret ederek, haklı mücadelelerine destek vermeye devam edeceklerini söyledi.

 

 

 

Tek yürek örgütlenmiş köy halkını kurdukları nöbet çadırında ziyaret ettiklerini belirten AÇKD Başkanı Nilgün Karasu, şöyle konuştu:

“Uzun uzun onları dinledik ve yok edilmek istenen tarım arazileri ile zeytinlik alanları yerinde gördük. Yılda üç mahsul veren verimli tarım arazileri ve yaşları 100 ile 300 yıl arasında olan asırlık zeytin ağaçlarının kesilmesine ve bu alanların betonlaşmasına izin vermeyeceğiz. 15 Temmuzda zeytinlik alanından çıkartılan bölgede 5 etaplık 38.000 adet Toki projesi planlanmış olup acele kamulaştırma ile köyün yaklaşık %80’i kamulaştırılarak köylülerin tapuları ellerinden alınmıştır.

Halbuki köyün üst kısmında dağlık ve hazineye ait alanlar mevcuttur. Bu alanlar değerlendirilmemiş tamamen özel mülkiyete ait alan kamulaştırılmıştır. Peki soruyoruz? Depremzedelere dağıtılmak üzere 38.000 adet konut projesinin neden yaklaşık 5 katı alan kamulaştırılmıştır? Yıllardır köylü bu alanların imara açılmasını talep etmesine rağmen neden o günlerde talepleri red edilmiştir?

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER