Pazartesi, Nisan 29, 2024
No menu items!
Ana SayfaAntakyaDikmece'de mücadele sonuc veriyor

Dikmece’de mücadele sonuc veriyor

Zeytinlik alanlarının istimlak edilmesi üzerine başlayan protestolarla adını duyuran Antakya ilçesine bağlı  bağlı Dikmece mahallesi sakinlerinin mücadelesi sonuç vermeye başladı.

Dikmece Muhtarı Sezgin Yurtsever  Gazeteci Ali Yolcu‘ya  yaşanan yeni gelişmelerle ilgili bilgi verdi.

 

Mahallenin tek geçim kaynağı olan zeytinlik alanlarının işin başlangıcında yüzde 80’ne yakının istimlak edildiğini hatırlatan Dikmece mahalle muhtarı Sezgin Yurtsever yaptıkları girişim ve bir dizi görüşmeler sonrasında istimlak edilen alanların birçoğunun boşaltıldığını ve yeniden köylüye kazandırıldığını söyledi.

Gerek milletvekilleri nezdinde gerekse bürokrasiden sorumlu yetkililerle yapılan görüşmelerin sonuç vermesinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Muhtar Yurtsever, “Başta sayın valimiz olmak üzere, milletvekilleri ve diğer üst düzey yetkili isimlerle yaptığımız görüşmeler sonuç verdi. Mahallemizin iskân alanları dahil olmak üzere neredeyse yüzde 85’i istimlak edilmişti. Köylü evsiz, barksız ve tarım arazilerinden yoksun bırakılmıştı. O günden bu yana ilgili birimlerle yoğun bir temas içindeydim. Gerek ben gerekse mahalle sakinlerimizin çabası sonuç verdi. Zeytinlik alanları ve iskân alanın neredeyse tamamı boşaltıldı. İş makineleri oradan çekildi. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Mahalle sakinleri ise yaşanan bu gelişmeden oldukça memnun. Verdikleri mücadelenin sonuç vermesinin kendilerini mutlu ettiğini söyleyen mahalle sakinleri şöyle devam ettiler: “Çok yorucu bir süreç oldu. Ancak toprağımızın büyük bir bölümünde istimlak çalışmasından vazgeçildi. Bu sevindiriciydi. Elbette halen toprağı giden insanımız çok. Ancak boş araziler alınıyor ki çabamız buna yönelikti. İstimlak alanını daha da daraltmak için mücadeleye devam edeceğiz” dediler.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER