Pazartesi, Nisan 29, 2024
No menu items!
Ana SayfaAntakyaDikmece'de yargı kamulaştırmaya dur dedi

Dikmece’de yargı kamulaştırmaya dur dedi

Hatay 3. İdare Mahkemesi, Antakya Dikmece mahallesinde arım arazileri ve zeytinliklerin üzerine yapılması planlanan TOKİ konutları için verilen acele kamulaştırma işlemiyle ilgili yürütmeyi durdurma kararı verdi.

Bu kararın ardından, iş makinelerinin köylülerin tarım arazilerindeki çalışmaları durduruldu ve köylüler, 29 Temmuz’dan bu yana kamulaştırmalara karşı köy meydanında nöbet tutuyor.
Dikmece köyünde yaşayan yurttaşlar; tarım arazileri ve zeytinliklerin üzerindeki acele kamulaştırma ve el koyma kararlarının yürütmesinin durdurulması ve iptali talebiyle Cumhurbaşkanlığı ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na 25 Eylül’de dava açmıştı.


Hatay 3. İdare Mahkemesi’nin kararında “Olayın niteliğine ve davanın durumuna göre yürütmenin durdurulması isteminin, dava konusu işlemin niteliği itibariyle uygulanması halinde telafisi güç zarar doğurabilecek olması nedeniyle, davalı idarenin savunması ve ara kararı cevapları alınıp ya da savunma ve ara kararına cevap verme süreleri geçip yeni bir karar verilinceye kadar dava konusu işlemin yürütmesinin durdurulmasına… oybirliğiyle karar verildi” denildi.

“Adaletli bir karar çıkmasını bekliyoruz”

Mahkemenin kararına istinaden basın açıklamasını gerçekleştiren davacıların avukatı Ecevit Alkan adaletli bir karar çıkmasını beklediklerinin altını çizdi. Alkan yaptığı basın açıklamasında şunları dile getirdi: “Dikmece davasını 25 Eylül’de açmıştık. Davanın konusu; deprem sürecinin Cumhurbaşkanlığı kararnameleriyle yönetiliyor olması. Depremin hemen ardından OHAL ilan edilerek çıkarılan KHK’larla tarım arazileri, zeytinlikler, mera ve orman alanları imara açılabilir duruma geldi. Bizim itirazımız tarım alanları ve bu gibi yerlerin imara açılmaması ve yeni yerleşim alanı olarak belirlenecek yerlerin zemin etütlerinin sağlam ve sağlıklı şekilde yapılıp belirlenmesi gerektiğini talep ediyoruz. Hatay’ın en çok yıkım gören yerlerinin sonradan imara açılan zeytinlikler ve tarım alanlarıdır. Dikmece’nin en sağlam yerleşim yeri olup olmadığına dair bilgi belge istedik. Bilirkişi raporları çıktıktan sonra buranın en uygun yer olup olmayacağı anlaşılacaktır. Adaletli bir karar çıkmasını bekliyoruz”. Diyerek sözlerini tamamladı.

Dikmece halkı davul zurna ile kutlama yaptı.

Mücadeleden vazgeçmeyeceklerini ve kararın tamamen sonuçlanmasını beklediklerini söyleyen Dikmece halkı seslerini daha fazla duyurmak için davul zurnalar eşliğinde halay çekti

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER