Perşembe, Mayıs 2, 2024
No menu items!
Ana SayfaTanıtım YazısıDIŞ MEKAN LED EKRAN KURULUMU NASIL YAPILIR?

DIŞ MEKAN LED EKRAN KURULUMU NASIL YAPILIR?

Reklamcılık sektöründe yıldızlaşmış olan ve marka ürün ve tanınırlığını artırmak isteyen hemen hemen her firmanın gelişen dünya teknolojisinde başvurduğu yöntemlerden biri olan led ekranlar, görsel açıdan estetik durmasının yanı sıra markaların kendi içerisinde ki rekabetini de artırıyor.

Bugünler de mağazacılık sektöründe sıklıkla gördüğümüz dış mekan led ekranların kurulumu, otobüs ve belediye duraklarında, tiyatro ve sinema salonlarında, hastanelerde, alışveriş merkezlerinde, otoban girişlerinde, trafik bilgi led ekranlarında kısaca gözümüzün gördüğü her yerde ayaklı veya monte edilmiş bir şekilde karşımıza çıkarak  ilgimizi çekmeyi başarmaktadır.

İlgi ve odağımızı göz hapsine alan bu devasa ekranlar, kendi içerisinde iç mekan led ekran ve dış mekan led ekran olarak ikiye ayrılmaktadır.

İç mekan led ekranlar yapısında kullanılan malzeme gereği daha çok kapalı alanlarda tercih edilmektedir.

Dış mekan led ekranlar yapısında kullanılan RGB P10 panel sayesinde karşılaşılması mümkün her türlü hava muhalefetine karşı sağlam bir dayanıklılık sergilemektedir.

 

DIŞ MEKAN LED EKRAN ÖZELLİKLERİ VE KURULUMU

Dış mekan led ekranlar ingilizce adıyla ‘Outdoor’ ekran, ışık şiddeti ve görüntü kalitesi yüksek olan ekranlardır. Güneş ışığının bile etki etmediği bu ekranlar, çok uzak mesafeden izlense dahi insanlara net bir görüntü hizmeti sunmaktadır.

Dış mekan led ekran özelliklerini,  iç mekan led ekrandan ayıran en önemli özelliklerden biri de piksel aralığıdır. Piksel aralığı düştükçe daha yakın ve daha net görüntü elde edilir. Bundan dolayı üreticiler minimum izlenme mesafesini hesaplayarak piksel aralığını belirlemektedir. Genellikle dış mekan led ekranlarda P2, P3, P4, P5, P8 ve P10 piksel aralıklı ekranlar kullanılır.

Dış mekan led ekranda kullanılan trafo, iç çip, receiver, sender kart, vb. Parametrelerin açıkhava şartlarına uyumlu olması gerekir.

Bu şekilde tasarlanan dış mekan led ekranlar oluşabilecek yağmur, kar, sis gibi durumların önüne geçerek markaya ve insanlara sorunsuz hizmet verebilecektir.

Led ekranlar, estetik ve modern bir görüntü sunmasının yanı sıra 24 saat boyunca açık kalmasına rağmen 11 yıl sorun çıkarmadan çalışıp, parlaklık düzeyini korur.

Düz olmayan açık zeminlerde inşa edilen ekranlarda, oval ledler kullanılarak daha mükemmel sonuçlar ortaya çıkarılabilir.

Dış mekan led ekranlarda tercih edilebilecek en mantıklı ekran seçimi totem led ekran olacaktır. Bunun başlıca nedeni, ayaklarının daha uzun olması ve hava koşullarında daha sağlam bir duruş sergilemesidir.

Dış mekanlarda tercih edilen başka bir led ekran sistemi de Flexible led ekran modelidir. Esnek bir yapıya sahip olduğundan dolayı oval yüzeyler ve yuvarlak kolonlar gibi tasarım alanları için kullanıcıya geniş çözümler sunabilmektedir. Flexible Ekran Modeli, dış mekanların yanı sıra iç mekanlarda da kullanıma sunulmaktadır.

 

DIŞ MEKAN LED EKRAN FİYATLARI

Açık alanlarda konumlandırılan dış mekan led ekran fiyatları iç mekan led ekranlara göre daha pahalı olmaktadır. Bunun sebebi dışarıda gerçekleşebilecek olumsuz hava şartları, güneş yansıması, içeriğinde iç mekan led ekranlardan farklı kullanılan araçlar ve konumlandırılacak yerin alan açıklığıdır. Tüm bunların yanı sıra firmaların istek ve arzularına göre tasarlanıp belli bir boyutta üretime hazırlanan led ekranlar, reklam vermek isteyen her firmanın bütçesine uygun olarak da satışa sunulmaktadır.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER