Pazar, Mayıs 5, 2024
No menu items!
Ana SayfaHatayDİSK Genel İş Sendikası: "Geçinemiyoruz"

DİSK Genel İş Sendikası: “Geçinemiyoruz”

DİSK Genel İş Sendikası Hatay Şube Sekreteri Mehmet Emin Doğruel, vergide adalet, gelirde adalet istediklerini söyledi.

Doğruel, gazetecilere yaptığı basın açıklamasında şu sözlere yer verdi:

“Ülkeyi yönetenlere göre ekonomi şahlanıyor ama işçi sınıfı başta olmak üzere geniş halk kesimleri için şahlanan tek şey işsizlik, pahalılık, faturalar, borçlar, zamlar.2022 kışına pahalılık ve işsizlik damgasını vuracak. Ülkeyi gerçek anlamda bir karakış bekliyor! Türkiye salgın süresince milli gelirine oranla kendi halkına en az nakit desteği veren ülkelerden biri oldu.İşçilerin patronundan daha yüksek oranda vergi ödediği bir ülke haline geldik.

Pandemi döneminde halk işsizlikle ve geçim zorluklarıyla mücadele ederken bir avuç ayrıcalıklı şirketin vergi borçları sıfırlanıyor, İŞKUR ve SGK kaynaklarından şirketlere kıyaklar yapılıyor. İşsizlik rekor kırarken, işçilere ait olan İşsizlik Sigortası Fonu kaynaklarının büyük bölümü patronlara aktarılıyor. İşçiler, emekçiler, işsizler, emekliler, küçük esnaf, çiftçiler, dar gelirliler, yani bu halkın çok büyük bir çoğunluğu ise adaletsizliklerden bıktı.

“Geçinemiyoruz” Diyenler Çözüm İstiyor

2022 karakışına karşı halkın ekmeğini savunmak için acil önlemler alınmalıdır! Gelirde ve vergide adalet sağlanmalıdır! Bıçağın kemiğe dayandığı şu günlerde biraz nefes almak için ülkeyi yönetenleri acil önlemler almaya çağırıyoruz.”

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER