Cumartesi, Mayıs 4, 2024
No menu items!
Ana SayfaHatay HaberDİSK'ten Başkan Dönmez'e Destek Ziyareti

DİSK’ten Başkan Dönmez’e Destek Ziyareti

Hatay Barosu Başkanı Av. Ekrem Dönmez, kendisine barolar ve meslek odalarının seçim sistemini değiştirme ve etkisizleştirilmeye yönelik yasa değişikliğine ilişkin destek vermeye gelen  DİSK Genel İş Hatay Şube Başkanı Yusuf Berkyürek, Eğitim-Sen Hatay Şube Başkanı Özgür Tıraş, Eğitim-Sen Hatay Şube Hukuk Sekreteri Mutlu Aymaz, Tarım Orkam-Sen Hatay Şube Temsilcisi Kadri Gönüllü, SES Hatay Şube Hukuk Sekreteri Nilgün Aşkar‘ı ağırladı.

DİSK’ten Başkan Dönmez’e Destek Ziyareti

Baro Başkanı Av. Dönmez, önceden de ifade edildiği gibi yapılmak istenen düzenlemenin zamanında çok istediği ve denediği halde FETÖ’nün girişmeye hiç cesaret edemediği bir projesi olduğunu, baroları bölerek zayıflatma, vesayet kurma, gruplara, ideolojilere ayırma ve kamplaştırma amacı güden bu girişimin hedefinde avukatların mesleki dayanışmasında ve yurttaşlarımızın adalete erişiminde en önemli unsur ve yurttaşlarımızın nefesi olan barolar olduğunu ifade etti.

Hatay Barosu, İnsan Yaşamının Olduğu Her Alanda Varlığını Gösteriyor

Sendika temsilcilerinin destek ziyaretinden mutluluk duyduğunu ve ziyaretin böyle bir zamanda çok anlamlı olduğunu kaydeden Baro Başkanı Av. Ekrem Dönmez, Hatay Barosunun insan yaşamının olduğu her alanda varlığını gösterdiğini, Baroların yapısına, temsil ve seçim sistemine yönelik değişikliğe ve dayatmaya, teslimiyete, avukatın iradesine ve yurttaşlarımızın sesi olma güvencesine ipotek koyma girişimine aralarında Hatay Barosunun da olduğu 52 Baronun tek ses olarak hayır denildiğini belirtti.

Destek ziyaretinde bulunan Sendika temsilcileri de; iktidar tarafından Barolar ve Meslek Örgütleri TTB- TMMOB’un Anayasadan ve yasalardan kaynaklı haklarının törpülenmesi amacı taşıyan düzenlemelere karşı barolar ve meslek örgütleri ile her türlü dayanışma içinde olacaklarını, toplumun susturulması ve muhalefetin yok edilmesi amacı taşıyan düzenlemelere karşı birlikte mücadele edilmesi gerektiğini dile getirdiler.

etiketler:  hatay, hatay haber, hatay barosu, hatay barosu başkanı ekrem dönmez, disk, disk haber

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER