Cumartesi, Nisan 27, 2024
No menu items!
Ana SayfaTanıtım YazısıDiyaliz Sonrası Böbrek Düzelir mi?

Diyaliz Sonrası Böbrek Düzelir mi?

Diyaliz, böbrek yetmezliği yaşayan hastalar için uygulanan bir yöntemdir. Türkiye’de Bayrampaşa diyaliz ve Esenler diyaliz gibi bölgesel olarak pek çok farklı diyaliz merkezi vardır. Diyalize ihtiyacı olan kişiler, tercihlerine göre merkezlerden tıbbi destek alabilir. Diyaliz hakkında en çok merak edilen ise diyaliz sonrasında böbreklerin durumudur. Çoğu kişi diyaliz ile etkin bir tedaviye ulaşılacağını düşünse de diyalize ihtiyaç duyan böbrekler için geri dönüş çok düşük bir ihtimaldir.

Diyaliz Nedir?

Diyaliz, böbreklerin fonksiyonlarını yerine getirmediği durumlarda, vücuttaki fazla sıvıyı ve toksinleri temizlemek için kullanılan bir tedavidir. Farklı yöntemler ile uygulanan bu tedavide temel amaç böbreklerin sağlığına kavuşması değil, işlevini yerine getirmeyen böbreklerin işlevini dışarıdan destek ile yerine getirmektir.

Diyaliz Sonrası Böbrekler Düzelir Mi?

Diyaliz, böbrek yetmezliğinin kalıcı bir çözümü değildir. Zira böbrek yetmezliği yaşandığı takdirde böbrek nakli gibi sağlıklı organların nakledilmesi gerekir. Aksi halde böbreklerin sağlıklı çalışması sağlanamaz. Ancak, akut böbrek yetmezliği gibi bazı istisnai durumlarda diyaliz tedavisiyle böbreklerin bir süre dinlenmesi ve iyileşme şansı bulması mümkündür. Kronik böbrek yetmezliği olan hastalarda ise, diyaliz genellikle ömür boyu devam eden bir tedavi şeklidir. Bu hastaların periyodik olarak yapılan diyalizlerden kurtulabilmesi için tek şansı nakildir. Türkiye’de farklı il ve bölgelerde 1000’e yakın diyaliz merkezi olduğundan Bayrampaşa diyaliz ve Esenler diyaliz gibi hastalara en yakın merkezlerden destek alabilmesi mümkündür.

Bayrampaşa ve Esenler Diyaliz Merkezleri

Türkiye’de özellikle İstanbul’da diyaliz ihtiyaçlarında en çok tercih edilen Bayrampaşa Diyaliz ve Esenler Diyaliz Merkezleri olmaktadır. İstanbul’da böbrek yetmezliği tedavisi gerektiren hastalara kaliteli hizmetler sunan merkezde, kişilerin üstelik nakil gibi diğer operasyonlarında da destek sağlanmaktadır. Türkiye’nin alanında en iyi sağlık merkezlerinden birisi olan Gaziosmanpaşa Diyaliz Merkezi, bu alanda uzmanlaşmış hekimler ile en iyi tıbbi hizmetin alınmasını sağlar. İstanbul’un farklı noktalarından nakil imkanları ile merkezdeki hizmetlere erişimi kolaylaştıran Bayrampaşa diyaliz merkezi, bu hizmetleri sayesinde Türkiye’nin önde gelen diyaliz merkezleri arasında yer almaktadır. Esenler diyaliz gibi bölgedeki en iyi merkezleri araştıran kişiler için ilk seçenek olan diyaliz merkeziyle siz de en iyi hizmeti alarak yaşam kalitenizi arttırabilirsiniz.

 

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER