Pazartesi, Mayıs 20, 2024
No menu items!
Ana SayfaHatayDNA eşleşmesi yapılamayan 193 cenaze var

DNA eşleşmesi yapılamayan 193 cenaze var

Hatay Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Çelikkol düzenlenen basın toplasında 6 Şubat depremlerinden sonraki süreci değerlendirdi. Basın toplantısına Cumhuriyet Savcısı Tugay Özkahraman ve Hatay Cumhuriyet Başsavcı Vekili Cüneyt Kerimhan Acer de katıldı.

Hatay Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Çelikkol, Antakya ve Defne ilçelerinde meydana gelen depremin ardından yapılan çalışmaları ve elde edilen verileri paylaştı. Başsavcı, asrın felaketi olarak nitelendirdiği depremin Antakya ve Defne ilçelerinde 17 bin 615 vatandaşın hayatını kaybetmesine neden olduğunu belirtti.

Çelikkol, Hatay Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen çalışmaların sonuçlarına dair basın mensuplarına bilgi verdi. Deprem Suçları Soruşturma Bürosu’nda toplam 22 bin 581 soruşturma dosyası açıldığını açıklayan Başsavcı, yapılan incelemeler sonucunda 3 bin 522 dosyaya dönüştürüldüğünü ifade etti. Hatay il merkezinde yaşanan depremde vefat edenlerin sayısının 17 bin 615 olduğunu vurgulayan Çelikkol, soruşturmaların devam ettiğini söyledi.

Başsavcı, DNA eşleşmesi yapılamayan 193 cenazenin bulunduğunu belirterek, yakınlarına teslim edilemediğini dile getirdi. Deprem sonrasında kayıp olan vatandaşlara çağrıda bulunan Çelikkol, DNA örneği vermek isteyenlerin en yakın adliyeye başvurarak müracaat etmeleri gerektiğini söyledi.

Ayrıca, Antakya ve Defne ilçelerinde vefat olayının yaşandığı 1759 binadan 975’inin ruhsatsız olduğu ortaya çıktı. Başsavcı Çelikkol, bu binaların yapımından sorumlu olan 113 şahsa yönelik yapılan tutuklama işlemlerini duyurdu.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER