Perşembe, Mayıs 23, 2024
No menu items!
Ana Sayfaİskenderun HaberDoç.Dr.Ayşe Neslin Oğuzhan Akkoca Tedaviyi ve aşıyı reddetmeyelim!

Doç.Dr.Ayşe Neslin Oğuzhan Akkoca Tedaviyi ve aşıyı reddetmeyelim!

Enfeksiyon uzmanı olan İskenderun belediye Başkan Yardımcısı .Doç.Dr.Ayşe Neslin Oğuzhan Akkoca bir açıklama yaparak”Tedaviyi ve aşıyı reddetmeyelim! ” uyarısında bulundu

Doç.Dr.Ayşe Neslin Oğuzhan Akkoca’nın uyarıları şöyle:

Hastalarımdan covid tedavi sürecinde kullanılan ilaç ve aşı hakkında bir çok “telefon alıyorum.Ülkemizde tedavi sürecinde kullanılan ilaç tüm dünyada kullanılan güvenilir bir ilaçtır.Aynı zamanda bu ılaç ülkemizdede üretilmeye başlandı.Tedavide verilen ilaçları reddetmek hastalığın daha çok organ tutulumu yapmasına neden oluyor.Şu anda filyasyon ekipleri pcr testi pozitif,temaslı ve semptomu olanlara bu ilacı evine götürüp teslim ediyor.Ben ağır geçirmiyorum diyip ilacı kullanmamak doğru bir yaklaşım değil.Bu ilaci kullanmamanız gereken birtakım ek hastaliklariniz varsa hekiminiz size bu açıklamayı zaten yapacaktır.
İlaç kullanılmadığı zaman hem bulaş artıyor hemde hastalık ilerleyebiliyor.İlacı izolasyon sürecinde erken dönemde başlamadığı için yoğun bakım sürecine giren hastalarımızda oldu.

Bilimsel dayanağı olmayan hiç bir açıklamayada inanmamak gerek.

Sosyal medyada ılaç karşıtı, aşı karşıtı bir çok guruplar görüyorum.Aşı karşıtı guruplar toplumu yanlış bilgilendirmeyi amaç edinmiş.Bilimsel dayanağı olmayan hiç bir açıklamayada inanmamak gerek. Pandemi sürecinde virüsün varlığınıda kabul etmeyen vatandaşlarımız oldu.Maske takılması hususunda çok direnç gösterdiler.Fakat her birey hem kendisine hemde çevresine karşı sorumludur.Bu nedenle olumsuz ve bilimden uzak açıklamalara itibar etmeyelim.Sağlik Bakanlığına,Hekimlerimize ve sağlık personellerine güvenelim.Bir çok platformda hekim arkadaşlarımla görüşüyoruz hepimiz aşıyı yaptırmak için bekliyoruz.Sağlık bakanlığımız aşılanma sürecini eminim en iyi şekilde yönetecektir.

Aşı yakında ülkemizde olacak.Öncelikli ve riskli gurupların aşılanması ile süreç başlayacak.Şu anda pandemi ile mücadelede elimizde maske,mesafe,hijyen kuralı ile aşı dan başka silahımız zaten yok.Çin’den gelecek olan bu aşı inaktif virüs aşısı olup herhangi bir zararı bulunmayan bir aşı türüdür.Gebeler ve çocuklar haricinde tüm vatandaşlar aşıyı yaptırabilecek.
Uzun bir süre daha maske,mesafe ve hijyen kuralları ile birlikte yaşayacağız.Bu süreçte hakkı ödenmez sağlık personellerimizin hepsine teşekkürler.
Pandemiden kararlı ve kurallı mücadelemiz ile kurtulup sağlıklı ve mutlu eski günlerimize döneceğimizede inancım sonsuz..”

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER