Pazar, Nisan 28, 2024
No menu items!
Ana Sayfaİskenderun HaberDOĞAKA Muhtarlarla Anket Yapıyor

DOĞAKA Muhtarlarla Anket Yapıyor

Türkiye’de yerleşim yerleri arasındaki sosyo-ekonomik ilişki yapısını ve işleyişini belirleyecek olan Yerleşim Merkezlerinin Kademelenmesi Araştırması (YER-MEK) Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından yürütüldüğü bildirildi.

DOĞAKA’dan yapılan açıklamada, şu sözlere yer verildi:

“Çalışma ile köy, mahalle ve beldeler arasındaki insan, mal, hizmet, para akışları gibi ilişkiler ile nüfus büyüklüğü, işyeri sayısı, çalışan sayısı gibi bilgilerin derinlemesine ilişkilendirilmesi ve analiz edilmesi planlanmaktadır. Söz konusu çalışmanın sektörel ve bölgesel yatırım kararlarının alınmasına; köyler, beldeler ve mahalleler başta olmak üzere tüm yerleşim birimlerinin hizmet alma etkinliğinin artırılmasına, köy ve beldelerin yakın çevresi ile bütünleşme durumu ve sürdürülebilirliğinin tespit edilmesi gibi konulara hizmet etmesi beklenmektedir.

DOĞAKA’dan Muhtarlara Anket

Çalışma kapsamında Hatay, Kahramanmaraş ve Osmaniye Valiliklerimiz koordinasyonunda ilçe kaymakamlıklarımız işbirliği ile bölgemizde 33 ilçede köy/mahalle muhtarları kaymakamlıklara davet edilerek,  belde belediye başkanları ve il/ilçe terminalleri ise yerinde ziyaret edilerek Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı tarafından bir anket çalışması gerçekleştirilmektedir. 21 Ekim 2019 tarihinde başlayan çalışma kapsamında bölgemizde 18 ilçede muhtarlarımızla yapılan görüşmeler tamamlanmış olup 8 Kasım 2019 tarihine kadar diğer 15 ilçenin de tamamlanması ve toplam 1.137 anketin tamamlanması planlanmaktadır.”

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER