Cumartesi, Mayıs 4, 2024
No menu items!
Ana SayfaHatayDoktorlar Ek Ödeme Değil Temel Ücret İstiyor

Doktorlar Ek Ödeme Değil Temel Ücret İstiyor

Hatay Tabip Odası, bir açıklama yaparak, meslek mensuplarının ek ödeme değil, temel ücret istediğini bildirdi. Ek göstergenin, kamu emekçileri için aylık ücretlerin, emekli aylıkların ve emekli ikramiyelerin belirlenmesinde önemli bir rol oynadığı görüşüne yer verilen, Başkan Dr. Sadık Nazik imzalı Hatay Tabip Odası açıklamasında şöyle denildi:
“Hekimler ve tüm sağlık çalışanları, yalnızca pandemi dönemi değil, tüm zamanlarda ek göstergelerimizin yükseltilmesini hak etmektedir. Bizler, ekonomik ve özlük haklarımızın her geçen gün budandığı bir çalışma ortamında çalışıyoruz.

Hekimler ve tüm sağlık çalışanları olarak, emekliliğimize yansıyacak temel ücret hakkımızı istiyoruz. Ek göstergenin hekimler için 7200’e, diğer sağlık çalışanları için en az 3600’e çıkarılmasını talep ediyoruz. Hekim emeğinin karşılığı olarak, miktarının ve ödeme zamanının sağlık tesislerine göre değiştiği döner sermaye ödemelerinden vazgeçilip, temel ücret düzenlemelerinin gerçekleşmesini istiyoruz.

Kovid-19 pandemisi süresince, hekimler ve tüm sağlık çalışanları fiziksel, psikolojik ve mesleki olarak en zor süreci yaşamış, sonuç olarak en fazla hastalanan ve hayatını kaybeden meslek grupları olmuştur. Bu denli riskli ve yoğun çalışma ve emeğimizin karşılığı olarak, ‘Kovid-19 Meslek Hastalığı Olsun’ talebimiz bile Sağlık Bakanlığı nezdinde karşılık bulmamıştır. Kovid-19, bir meslek hastalığıdır ve kabul edilmelidir.

Hatay Tabip Odası olarak, tüm hekimlerimizi 7200 ek gösterge talebimiz başta olmak üzere, dayanışmaya ve yan yana durmaya çağırıyoruz. Birlikte güçlüyüz, birlikte başaracağız.”

 

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER