Pazar, Mayıs 19, 2024
No menu items!
Ana SayfaGenelDoktorlar Şiddet yasası nöbetinde

Doktorlar Şiddet yasası nöbetinde

Sağlıkta Şiddet Yasası’nın çıkarılmasını isteyen doktorlar, Hatay’da 7 gün sürecek ‘nöbet’ uygulaması başlattı. Doktor nöbeti, Antakya Atatürk Parkı girişinde her gün 18.00-20.00 saatleri arası…

Hatay Tabip Odası öncülüğünde, ilimizdeki doktorlar, uğradıkları şiddete tepki vermek ve Sağlıkta Şiddet Yasası’nın çıkarılmasını sağlamak üzere, Antakya Belediye Parkı’nda her gün 2 saatlik nöbet uygulaması başlattı.
Hatay Tabip Odası Başkanı Cengiz Haksöz öncülüğünde Yönetim Kurulu üyeleri ile bir grup doktor, dün saat 18.00’den itibaren Atatürk Parkı girişinde nöbet tutmaya başladı. Uygulama 7 gün sürecek. Her gün aynı saatlerde doktorlar burada nöbet tutarak, konuyu kamuyu gündeminde sıcak tutmaya çalışacaklar. Hatay Tabip Odası Başkanı Dr. Cengiz Haksöz, son yıllarda giderek artan sağlıkta şiddetin son kurbanının Psikiyatri Uzmanı meslektaşları Dr. Fikret Hacıosman olduğunu, 2 Ekim 2018 Salı günü çalıştığı Bahçelievler Medicana Hastanesi’nde görevi başında öldürüldüğünü hatırlatarak şunları söyledi:
“Hekimler; bu kadar acıya, ölüme, saldırıya rağmen toplumun sağlığı için büyük çabalar gösterirken, ülkeyi yönetenlerin bu çabayı görmezden geldiğini, hatta saldırıları kolaylaştıran ve kimi zaman haklı bulan tutumlar aldıklarını görüyoruz. Bugün, her zamankinden daha fazla, sağlıkta yaşanan şiddete karşı birlikte mücadele etmeye, dayanışmaya ve birlikteliğe ihtiyacımız olduğu açıktır.
Dr. Fikret Hacıosman’ı ölümünün birinci haftasında anmak, cinayeti bir kez daha protesto etmek ve TTB tarafından hazırlanan Sağlıkta Şiddet Yasa Tasarısı’nın yasalaşmasını sağlamak için dünden başlamak üzere 17 Ekim Çarşamba gününe kadar bütün Türkiye’de bütün Tabip Odalarıyla birlikte eylem ve etkinlikler gerçekleştireceğiz.”
HTO Başkanı Dr. Cengiz Haksöz, bir hafta boyunca devam edecek olan “Sağlıkta Şiddet Yasası’nın Çıkarılmasını İstiyorum” konulu nöbet eylemini Antakya Atatürk Parkı’nda her gün saat 18:00-20:00 arasında sürdüreceklerini, halka da “Bu nöbetlere katılarak, uğrayıp merhaba” demek ve yapılan çağrıya destek vermelerini istediklerini bildirdi.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER