Cuma, Mayıs 17, 2024
No menu items!
Ana SayfaÜlke GündemiDolar Düştü Akaryakıt Fiyatları Düşmedi!

Dolar Düştü Akaryakıt Fiyatları Düşmedi!

Akaryakıt fiyatlarında yeni bir döneme giriliyor. Resmi Gazete’de yayımlanan karara göre, dünden itibaren ürünlerin fiyatlarında yaşanan düşüş, vatandaşın kullandığı araca değil, ÖTV’ye yansıyacak. Uygulamadan, araç sürücülerinin yararlanmaması ise tepkilere yol açıyor.

Söz konusu artışlar, hiçbir şekilde 2 Nisan 2020 tarihli ÖTV tutarlarını geçmeyecek. Dövizdeki gerileme ile birlikte, muhtemelen bugün, benzin ve motorinde 2 lira, dün de LPG’de 1,10 TL indirim bekleniyordu. İndirim için kalan ÖTV marjı benzinde 2,53 TL, motorinde 2,05 TL, LPG’de 1 TL. Bu durumda sadece LPG’de 10 kuruş indirim olacak.

Resmi Gazete’deki Cumhurbaşkanlığı kararnamesi kapsamında, akaryakıt fiyatlarında kura bağlı olarak gerçekleşmesi beklenen indirim, vatandaşa yansıtılmayacak, doğrudan ÖTV tutarına eklenecek. Bu nedenle de akaryakıt fiyatlarında ÖTV matrahına ulaşana kadar indirim olmayacak.

Haberde değindiğimiz gibi, akaryakıttaki 2 litrede 2 TL’lik indirim vatandaşa, sürücüye, araç sahibine yansımayacak, direk ÖTV’ye mahsup edilecek. Dolayısıyla sürücüler, araç sahipleri dolar 18 TL iken 12 liradan aldıkları benzini, 2 TL indirimle 9 liradan alamayacak, 2 TL indirim ÖTV’ye yansıyacak.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER