Cuma, Mayıs 3, 2024
No menu items!
Ana SayfaGenelDÖRT PARTİDE 13 BİN 531 KİŞİ ADAY ADAYI OLDU!

DÖRT PARTİDE 13 BİN 531 KİŞİ ADAY ADAYI OLDU!


Türkiye’de erken genel seçime sayılı günler kala 27. Dönem milletvekilliği seçimlerinde aday olmak isteyenlerin başvuru süreleri tamamlanmasıyla dört partinin milletvekili aday adayı sayısı 13 bin 531 olarak netleşti.
Türkiye’de Milletvekilliği aday adayı sayısı ile AK Parti başvuru sayısında adeta rekor kırdı, 24 Haziran’da ilk defa seçimlere katılacak olan İYİ Parti de Milletvekili aday adaylığı başvuru sayısında CHP ve MHP’yi geçti.
Siyasi partiler ve seçmen 24 Haziran 2018’de belirleyecek yeni Cumhurbaşkanı ile milletvekilliği seçimlerine adeta kilitlendi. Siyasi partiler milletvekili aday adayı başvuru yoğunluğunun ardından aday netleştirilmesi için Başkentte Genel Merkezlerde hummalı bir dönem yaşanıyor.
Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde 27. dönem 600 milletvekilliği için en fazla başvuru toplam 7 bin 329 aday adayı ile iktidar partisi Adalet ve Kalkınma Partisine yapıldığı belirlendi.
‘Cesaret ve azimle Türkiye’nin İYİ olması için ‘bende varım’
Meral Akşener Genel Başkanlığında son dönemlerin en fazla çıkış yapan partisi, İYİ Parti CHP ile Cumhur ittifakının ortaklarından Milliyetçi Hareket Partisi’ni de geride bırakarak 2 bin 800 aday adayı ile Ak Parti’nin arkasından ikinci sırada yer aldı. İYİ Partiyi bin 810 aday adayı ile MHP takip etti. CHP de bin 592 milletvekili aday adayı ile sıralamada dördüncü oldu.
24 Hazirandaki 27. Dönem Milletvekilliği adaylığı için Hatay’daki milletvekili başvuru yoğunluğunda, 132 aday adayı sayısına ulaşarak burada da yine birinciliği Ak Parti kimseye kaptırmadı. 68 aday adayı başvurusuyla CHP ikinci, 55 aday adayı ile İYİ Parti üçüncü, 37 aday adayı ile de MHP dördüncü sırada yer aldı.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER