Pazar, Nisan 28, 2024
No menu items!
Ana Sayfaİskenderun HaberDörtyol da ‘dünya temizlik günü’ Kutlandı

Dörtyol da ‘dünya temizlik günü’ Kutlandı

 

Yaban Hayatını Koruma ve Dayanışma Derneği) Dernek Başkanı Mustafa Özer, Let’s Do It 2018 yılında Estonya’da ortaya çıkan etkinlikle o yıl 50.000 kişinin, ülkede 10.000 ton çöpünü 5 saat içinde temizlediğini, hızla yayılarak tek günde temizlik modeline geçilerek 2019 yılında 169 ülkeye ulaşıldığını söyledi.

YAKORDER olarak balıkçı barınağı içerisinde katılımcılara günün anlamı ile ilgili bilgiler aktarıldığını vurgulayan Başkan Mustafa Özer, “Temizliğin amacı, kirliliğe dikkat çekmek, özellikle plastik kirliliğinin deniz canlılarına, deniz kaplumbağalarına, kuşlara verdiği zarar anlatıldı. Geri dönüşüme önem verilmesi, çöplerin yerlere atılmaması konusunda duyarlılık artması konusunda dikkat edilecek hususlara da değinildi” dedi.

Etkinliğe Sahil Güvenlik İskenderun Grup Komutanlığı, Dalış Emniyet Güvenlik Arama Kurtarma Timi (DEGAK-10) da katıldı ve Dalış Amiri Uzman Çavuş İsmail Yılmaz tarafından katılımcılara Sahil Güvenlik Grup Komutanlığı’nın faaliyetleri hakkında bilgiler verildi. Ayrıca DEGAK-10 Tim dalgıçları da deniz dip temizliği yaptı.

Dörtyol Belediye Başkanı Fadıl Keskin de Dünya Temizlik gününde, geri dönüşümü olmayan kirleticiler konusuna dikkat çekerek özellikle denizlerin kirletilmemesi konusunda vatandaşların hassasiyet göstermelerini istedi.

Dörtyol Nene Hatun İmam Hatip Ortaokulu ve Özel Öz Yeni Akdeniz Ortaokulu öğrencilerinin de katıldığı etkinlikte çevre hassasiyeti konularında bilgilendirme yapıldı. YAKORDER, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından gönderilen Sıfır Atık projesi kapsamında şapka, bez çanta Çevreci Çocuk Dergileri, Sıfır Atık Gazetesi, Sıfır Atık kapsamında materyaller dağıtıldı. Balıkçı barınağı içerisinde başlayan etkinlik, Dörttaş sahilinde sona erdi. Katılımcılara balık ekmek ikram edildi, öğrenciler düzenlenen uçurtma şenliğinde keyifli dakikalar geçirdiler.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER