Cumartesi, Mayıs 18, 2024
No menu items!
Ana SayfaHatay HaberDörtyol Doğumlu Elif Karakaş , üniversite eğitimi için Manhattan School of Music'e...

Dörtyol Doğumlu Elif Karakaş , üniversite eğitimi için Manhattan School of Music’e kabul edildi.

.
Annesi Dörtyollu olan ve Dörtyol’da doğan ve Antalya’da büyüyen Elif Işıl Karakaş, hem ülkemizin hem de Dörtyol’un gururu oldu.
Dörtyol Doğumlu Elif Karakaş , üniversite eğitimi için Manhattan School of Music’e kabul edildi.
Antalya’da üstün yetenekli ve dahi öğrencilerin gittiği BİLSEM’de eğitim gören Elif Işıl Karakaş (18), Teksas Eyaleti Senfoni Orkestrası’nın piyano yarışmasında birinci oldu. Karakaş, üniversite eğitimi için dünyanın en iyi müzik okullarından biri olarak gösterilen Manhattan School of Music’e kabul edildi.
Dörtyol Doğumlu Elif Karakaş , üniversite eğitimi için Manhattan School of Music’e kabul edildi.
Elif Işıl Karakaş, 4’üncü sınıf öğrencisiyken, dahi ve üstün yetenekli çocuklara alanlarında özel eğitim verilen BİLSEM’de keşfedildi. Elif Işıl, geçen yıla kadar yaklaşık 4 yıl BİLSEM’in müzik bölümünde piyano eğitimi aldı. Elif Işıl, 2017 yılında ABD’de düzenlenen Carmen Clavier Klasik Piyano Yarışması’nda 130 kişi arasında 6’ncı olmayı başardı. Aynı yıl Houston kentinde Teksas Eyaleti Senfoni Orkestrası’nın, Teksas Eyalet Piyano Yarışması’nda üç kategoride birinci olan Elif Işıl, Türkiye ve Antalya’nın gururu oldu.
2 YIL ÜST ÜSTE KAZANAN İLK TÜRK OLDU
Teksas Senfoni Orkestrası ile büyük bir konser veren ve ABD’de burslu eğitim hakkı da kazanan Elif Işıl, 2018 yılında üç kategoride düzenlenen Teksas Eyalet Piyano Yarışması’nda, 13 Ekim’de Katy bölgesi birinciliği, 27 Ekim’de Houston bölgesi birinciliği ve 4 Kasım’da düzenlenen Teksas Eyalet birinciliğini kazanmayı başardı. İkinci yılında da tüm kategorilerde birincilik kazanarak Türkiye’nin ve Antalya’nın ABD’deki gururu olan Elif Işıl, bu yarışmayı iki yıl üst üste kazanmayı başaran ilk ve tek Türk oldu.
BAŞKA ÜNİVERSİTELERDEN DE KABUL ALDI
Manhattan School of Music’in çocukluğundan beri yüksek öğrenimini yapmayı hayal ettiği iki önemli okuldan biri olduğunu belirten Elif Işıl Karakaş, “Başvurumu yaparken bile çok heyecanlıydım. Diğer başvurduğum University of Texas, Indiana University gibi güzel okullardan da yüksek burslu kabul aldım. Ama hiçbiri beni bu kadar heyecanlandırmadı. Çok mutluyum. Her zaman elimden gelenin en iyisini yapmak için çalışıyorum. Üniversite eğitimi ABD’de zaten çok pahalı. Amerikan vatandaşı olmadığım için ben ve benim gibi öğrencilere biraz daha pahalı olacak. “dedi.
RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER