Salı, Mayıs 21, 2024
No menu items!
Ana SayfaHatay HaberDörtyol Fen Lisesinden Üniversiteye 52 Öğrenci

Dörtyol Fen Lisesinden Üniversiteye 52 Öğrenci

Sedat İSKENDEROĞLU – Dörtyol
Dörtyol’da emeğin başarıya dönüştüğü okul Dörtyol Fen Lisesinde bu yıl 52 öğrenci üniversite vizesi aldı.


Dörtyol Fen Lisesi içinde bulunduğumuz pandemi sürecinde dahi öğrencilerinin emeklerini başarıya dönüştürmeyi başardı. 24 öğrencisini ülkenin değişik üniversitelerinde Tıp Fakültelerine yerleştirmeyi başaran Fen Lisesi, Boğaziçi Üniversitesi İktisat ve İşletme bölümlerine de iki öğrenci gönderdi.

Okulun 12 öğrencisi mühendislik, 4 öğrencisi eczacılık, 3 öğrencisi hukuk fakültelerine yerleşirken, 1 öğrenci Diş Hekimliği, 1 öğrenci Uluslararası İlişkiler ve 1 öğrenci de Sivil havacılığı kazandı. 2 öğrencisini Matematik, 1 öğrencisini de Fen Bilgisi Öğretmenliğine gönderen Fen Lisesi, bir öğrencisini de Psikoloji Bölümüne yerleştirerek toplamda 52 öğrencisini üniversiteli yapmayı başardı.
Elde edilen bu başarıda öğretmen ve velilerin büyük fedakarlıkları olduğunu belirten Dörtyol Fen Lisesi Müdürü Çağatay Çaça; “Biz emeğimizin başarıya dönüşeceğini velilerimize taahhüt etmiştik. Bu gün 52 öğrencimize Üniversite kapılarını açarak bu sözümüzü yerine getirmiş olmanın haklı gururunu ve mutluluğunu yaşıyoruz. Bu başarıda en büyük pay sahibi bizlere inanan velilerimize aittir. Evlatlarımız örgün eğitimdeki disiplinlerini salgın süreci boyunca da muhafaza ederek derslerine titizlikle çalıştılar ve eğitimden hiç kopmadılar. Okulumuzun tüm kadrosu bu konuda üstün bir fedakarlık sergiledi. Dörtyol Fen Lisesi ailesine teşekkür ediyor, yavrularımıza üniversite hayatlarında başarılarının devamını diliyorum” dedi.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER