Cumartesi, Nisan 20, 2024
No menu items!
Ana SayfaDörtyolDörtyol Kritik Toplantıya Odaklandı

Dörtyol Kritik Toplantıya Odaklandı

Türkiye Varlık Fonu(TVF) bünyesindeki TVF Rafineri ve Petrokimya Sanayi ve Ticaret A.Ş. tarafından Dörtyol Yeniyurt ve Yeşilköy Mahalleri mevkiinde yapılması planlanan 9 milyon ton kapasiteli “Doğu Akdeniz Petrokimya Tesisi (Kıyı Yapıları, Derin Deniz Deşarjı ve Enerji Üretim Tesisi Dahil)Projesi ile ilgili 11 Ağustos’ta halkı bilgilendirme toplantısı düzenlenecek.

Halkın görüşlerinin çevresel etki değerlendirmesi çalışmasına yansıtılması, projeye ilişkin görüş ve önerileri almak amacıyla ÇED Yönetmeliğinin 9. maddesi gereğince yapılması planlanan toplantı 11 Ağustos Perşembe, saat 11.00’de Dörtyol Halk Eğitimi Merkezi Konferans Salonu (Kırmızı Salon / 2.Kat) adresinde gerçekleşecek.

Kaynak/girdi temini, topografik yapı, tarım/hayvancılık alanları, mülkiyet durumu, inşaat verimliliği, lojistik ağ, genişleme alanları ve imar planları vb. birçok kriter göz önünde bulundurulduğunda ön plana çıkan alanda kurulacak olan Petrokimya Entegre Tesisi ile 4 milyon ton nafta ve 1.250 milyon ton LPG’yi işleyerek Lineer Alçak Yoğunluklu Polietilen (LAYPE), Yüksek Yoğunluklu Polietilen (YYPE), Mono Etilen Glikol (MEG), Polipropilen (PP), Para-ksilen, Bütadien, Benzen ve Stiren gibi petrokimya ürünlerini üretim kompleksi kurulacak, hammadde temini ve oluşan ürünlerin lojistiği için ise deniz kısmında 3.000 DWT ile 200.000 DWT ağırlığındaki gemilerin yanaşmasına olanak sağlayacak şekilde 3.552 m uzunluğunda iskele yapısı tesis edilecek.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER