Pazar, Mayıs 19, 2024
No menu items!
Ana SayfaDefneDörtyol'a Trafo Merkezleri

Dörtyol’a Trafo Merkezleri

Dörtyol kamuoyunu fazlasıyla meşgul eden 2016 ve 2017 yılındaki elektrik kesintileri üzerine o tarihlerde, çözüm yöntemleri için düzenlenen toplantılar sonuç verdi. Kentin önemli sorunları arasında yer alan elektrik enerjisi meselesi doğru yatırımla adım adım çözülüyor.

Elektrik Dağıtım Şebekesinin enerji alım noktaları olan TEİAŞ’a bağlı Trafo Merkezleri (İndirici Merkez) Erzin ve Payas ilçesinde olmasına rağmen Dörtyol’da olmadığı için enerji tüketimi komşu iki ilçeden sağlanıyordu.

Toplam tüketiminin iki katına yakın olmasına rağmen elektrik enerjisini Erzin ve Payas İlçelerindeki trafo merkezlerinden (indirici merkez) nakil hatlarıyla alması ve bunun da enerji kayıplarına, elektrik kesintilerin yaşanmasına sebep olduğu belirtiliyor.

 

2016 yılında yapılan toplantıda Toroslar EDAŞ Dörtyol Müdürü Ahmet Oruz, Dörtyol ilçesinin ihtiyacını karşılamak için öncelikli olarak kentte Trafo İndirici Merkezi projesinin hazırlanmasını teklif etti. Geçen zaman içinde dağıtım şebekesinde birçok yeraltı kablo çalışanları, yeni trafo binaları, ilave direk üstü trafoları yapıldı, Dörtyol ilçesine güvenli ve sürdürülebilir enerji sağlandı.

Dörtyol TEDAŞ Müdürü Ahmet Oruz, bu çalışmaları yaparken dönemin Kaymakamı bugünün Kilis Valisi Recep Soytürk, Belediye Başkanı Yaşar Toksoy, Dörtyol Gazeteciler Cemiyeti ve muhtarlarının desteğiyle TEİAŞ Dörtyol İndirici Merkezi yapılması için mücadelesine devam etti.

 

Dörtyol Belediyesi Başkanı Yaşar Toksoy, 2018 yılında Yeşilköy mahallesinde 20 dönüme yakın bir alanı TEİAŞ a tahsis etti. TEİAŞ’ın proje hazırlığından sonra bu yıl ihale ederek verdiği Dörtyol İndirici Merkezinin nihayet yapımına başlandı. Projenin 450 gün içinde tamamlanması planlanıyor. Proje tamamlandığında tüm Dörtyol ilçesinin enerjisi ile yeni yatırım ihtiyacı olan fabrikaların enerjisi buradan karşılanabilecek. Ayrıca ihtiyaç duyulması halinde Erzin ve Payas ilçelerinin enerji talepleri de buradan desteklenecek.

 

Dörtyol TEDAŞ Müdürü Ahmet Oruz ile birlikte çalışmalara refakat eden Yeşilköy Mahalle Muhtarı Ferhat Aydın “Altı yıldır kesintisiz sürdürdüğümüz mücadelemiz sonunda meyvelerini vermeye başladı. Bu gün itibariyle Dörtyol’a elektrik enerjisini kesintisiz ve kaliteli bir şekilde sunacak, sanayicimiz ve hemşerilerimizin ihtiyaçlarına uzun süre cevap verecek olan, hatta ihtiyaç duyulması halinde Erzin ve Payas ilçelerimizin ihtiyaçlarını da karşılayacak olan TEİAŞ Dörtyol İndirici Merkezinin 2675 parseldeki 18 bin metre karelik alanda çalışması başladı. 450 gün sonra imalatı tamamlanacak. Başta arazinin tahsisini sağlayan dönemin Dörtyol Belediye Başkanı Yaşar Toksoy ve Dörtyol TEDAŞ Müdürü Ahmet ORUZ olmak üzere ilçemize hizmet eden, sorunlarımıza çözüm sağlayan projeleri hayata geçiren ve bu çalışmalarda emeği geçen herkese teşekkür ederiz” dedi.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER