Pazartesi, Mayıs 6, 2024
No menu items!
Ana SayfaDörtyolDörtyol'da Kursu Başarıyla Geçen Kadınlara Sertifika Verildi

Dörtyol’da Kursu Başarıyla Geçen Kadınlara Sertifika Verildi

Dörtyol’da ev hanımlarına yönelik balık ağı örme kursunda başarılı olan kursiyerler sertifikalarını aldılar.

Gönülden Gönüle Damlayanlar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğinin İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğün Hatay’ın Dörtyol ilçesinde ev hanımlarına yönelik “Ağımı Örüyorum Hayata Tutunuyorum” projesi ile bayanlar meslek sahibi oldu.

Dörtyol Sosyal Hizmet Merkezi, Halk Eğitim Merkezi ve Hatay İŞKUR müdürlüğünün katkıları ile ile Gönülden Gönüle Damlayanlar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği işbirliğinde başlatılan proje kapsamında 20 ev hanımı açılan Uzatma Agı Donanımı ve Avcılıgı kursu ile meslek sahibi oldular. 152 saat süren kurs süresince kursiyerlere aile bütçesine katkı için ücret ödendi. eğitimde kursu başarıyla tamamlayan kursiyerlere sertifikalarını dernek merkezinde düzenlenen törenle verildi.

Dernek Başkanı Ahmet Özel; Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğünce kabul edilen proje ile 20 dezavantajlı ev hanımı meslek sahibi oldu. Proje Paydaş kurumlarımız Halk Eğitim Merkezi, Sosyal Hizmetler Merkezi Müdürlüğü ve Hatay İŞKUR müdürlüğümüzün katkılarıyla kurslarımız sürdü. inşallah proje destekli çalışmalarımız sürecek dedi. Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mehmet Erdem ,Kurum olarak mesleki eğitim ağırlıklı kurslara önem vermekteyiz bu tür kurslarımızı sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte yapmak memnunuz dedi Sosyal Hizmet Merkezi Müdürü Bayram Altunbaş da dezavantajlı bayanlara yönelik açılan kurslarda meslek elemanlarımız da pisikolojik destek vermektedirler dedi. Kursiyer Hülya Yıldırım da kursa katılmaktan memnun olduklarını meslek öğrendiklerini devamını beklediklerini belirtti. Daha sonra sertifikalar verildi.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER