Pazar, Mayıs 19, 2024
No menu items!
Ana SayfaGenelDörtyol'da Nefes Kesen Terör Tatbikatı

Dörtyol’da Nefes Kesen Terör Tatbikatı

Yurt genelinde artan terör olayları ve saldırıları nedeni ile Hatay’ın Dörtyol İlçesinde Jandarma ve Emniyet ekiplerinin katıldığı ortak bir şüpheli araç saldırısı tatbikat gerçekleştirildi.

İnönü caddesindeki Emniyet Müdürlüğü binası önünde bulunan İlçe Emniyet Müdürlüğüne ait ekip otosuna yaklaşan şüpheli bir araçtan ateş açılması ve Emniyet güçlerinin ateşe anında karşılık vermesi ile başlayan tatbikat Polislerin şüpheli aracı takibi ile sürdü.

Jandarma ve Emniyet Kuvvetlerinin anında refleks göstererek Komuta merkezi (MOBESE) yardımı ile takip edilen aracın kaçış istikametleri tutularak tedbir alındı. Emniyet Kuvvetleri senaryo gereği Numune Evler Mahallesinde sıkıştırdığı ve içerisinde 4 kişi bulunan aracı durdurup içerisindekileri de etkisiz hale getirme tatbikatını başarıyla sonuçlandırdı.

Dörtyol Kaymakamı Recep Soytürk Valiliğin talimatları doğrultusunda ilçede bulunan mevcut Emniyet ve Jandarma unsurlarca bir çalışma yaptıklarını belirterek “Her hangi bir olumsuz durumda Kuvvetlerimizin Reflekslerini ölçmek varsa hem de eksik olan bazı durumları değerlendirmek için böyle bir senaryo ile tatbikat gerçekleştirdik. Emniyet ve Jandarma unsurlarımız da anında gereğini yaptı, bir koordinasyon içerisinde farklı unsurlar etkisiz hale getirildi. İnşallah böyle bir sıkıntı yaşamayız ama tedbirli olmakta da fayda var” dedi.

Emniyet Müdürlüğü önünde başlayıp Numune Evler Mahallesinde biten tatbikatı Kaymakam Recep Soytürk, İlçe Jandarma Komutanı J.Yzb. Mustafa Turhan, İlçe Emniyet Müdürü Ali Koray Ateş ve Emniyet Müdürlüğü Birim Amirleri de yerinde takip etti.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER