Salı, Mayıs 28, 2024
No menu items!
Ana SayfaHatay HaberDörtyol'da öğretmenler anaokuluna mini hayvanat bahçesi kurdu

Dörtyol’da öğretmenler anaokuluna mini hayvanat bahçesi kurdu

 (AA) –Hatay‘ın Dörtyol ilçesindeki Portakal Çiçeği Anaokulu‘nda idareci ve öğretmenler tarafından mini hayvanat bahçesi kuruldu.Okul idaresi, ilk olarak okul bahçesinde zepline, denge halatı, tırmanma filesinden oluşan macera parkuru oluşturdu.

Dörtyol’da öğretmenler anaokuluna mini hayvanat bahçesi kurdu

 

Ardından mini bir hayvanat bahçesi için kolları sıvayan eğitimciler, içerisinde bıldırcın, ipek böceği, keçi, tavşan, köpek, tavuk ve ördeğin de yer aldığı küçük bir hayvanat bahçesi yaptı.

 

Okul Müdürü Ömer Burgaç, AA muhabirine, okullarının dezavantajlı bir bölgede olduğunu belirterek, bazı projelerin minyatürünü yapmaya karar verdiklerini söyledi.

İçerisinde 8 çeşit toplam 32 hayvan var.

Dörtyol’da öğretmenler anaokuluna mini hayvanat bahçesi kurdu

Bu kapsamda ilk olarak eğlence ve spor parkuru oluşturduklarını ifade eden Burgaç, “Ardından okul bahçesine yaptığımız kafes ve kulübelerle mini bir hayvanat bahçesi kurduk. İçerisinde 8 çeşit toplam 32 hayvan var. Kendi imkanlarımızla yaptığımız alanlarımız için bizlere destek olan kişilere, kurumlara, özellikle öğretmen ve personelimize teşekkür ederim.” diye konuştu.

Burgaç, hayvanların bakımlarını da kendilerinin yaptıklarını sözlerine ekledi.

Hayvanat bahçesini tamamlamak için hummalı bir çalışma yaptıklarını anlatan öğretmen Sümeyye Yücel de bu projeyle öğrencilerin çevreye ve canlılara duyarlı olmalarını amaçladıklarını anlattı.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER