Pazar, Mayıs 19, 2024
No menu items!
Ana SayfaDünyadan HaberlerDSÖ, Coronavirüsü Atlatanları Uyardı: "Kanıt Yok"

DSÖ, Coronavirüsü Atlatanları Uyardı: “Kanıt Yok”

Dünya Sağlık Örgütü, coronavirüse yakalanıp atlatanları uyardı.’Bağışıklık Pasaportu‘ gibi uygulamaların risk doğuracağını açıklayan DSÖ, iyileşenlerin yeniden hastalığa yakalanmayacağına dair bir kanıt olmadığını belirtti.

Corona

DSÖ, “İyileşenlerin yeniden hastalık geçirmeyeceğine dair henüz bir kanıt yok” dedi. DSÖ ‘bağışıklık pasaportu’ uygulamasına başlayan Güney Amerika ülkesi Şili’nin ardından alarma geçti.

Bağışıklık Pasaportu Nedir?

Virüse yakalanıp tedavi gördükten sonra atlatan kişilere antikor üreterek bağışıklık kazandığı gerekçesiyle belge verilen ülkede, iş gücüne yeniden katılım sağlanması hedefleniyor. DSÖ ise diğer ülkeler tarafından da uygulanması muhtemel bu formül için acil bir uyarı açıklaması yaptı.

Açıklamada, “Bağışıklık pasaportu ya da ‘risksiz sertifikası’ gibi uygulamalar, standart kuralların dışına çıkılacağı için salgının yayılma hızını artırabilir. Hatalı testler insanları yanlış kategorilere ayırabilir. Enfekte hasta negatif, sağlıklı kişi pozitif çıkabilir. Bu durumda da şu ana kadar uygulanan salgını kontrol alma çabaları ciddi olarak etkilenir” ifadesinde bulundu.

etiketler: DSÖ, coronavirüscoronavirüs haber,

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER