Çarşamba, Mayıs 15, 2024
No menu items!
Ana SayfaDünyadan HaberlerDSÖ'den Coronavirüs Tedbirleri Değerlendirmesi: "Sokağa Çıkma Yasağı Yetersiz"

DSÖ’den Coronavirüs Tedbirleri Değerlendirmesi: “Sokağa Çıkma Yasağı Yetersiz”

Dünya Sağlık Örgütü Sağlık Acil Durum Programları İcra Direktörü Dr. Michael Ryan, Almanya‘nın da bugün gündeme alacağı koronavirüs salgınıyla mücadelede sadece sokağa çıkma yasağı kararının tek başına yetersiz olacağını dile getirdi.

DSÖ’den Coronavirüs Tedbirleri Değerlendirmesi: “Sokağa Çıkma Yasağı Yetersiz”

Virüsün yeniden güçlenmesinin önüne geçmek kamu sağlığı tedbirlerinin artırılması gerektiğine dikkat çeken Ryan “Odaklanmamız gereken hasta olanları, virüsü taşıyanları bulmak ve onları tecrit etmek, temas kurdukları insanları bulmak ve onları tecrit etmek” sözlerini bildirdi.

“Şu anda tehlike sokağa çıkma yasaklarında” diyen Ryan “Şu anda güçlü kamu sağlığı önlemlerini hayata geçirmezsek, bu hareket kısıtlama ve sokağa çıkma yasakları kaldırıldığında hastalığın yeniden zıplaması tehlikesi var” ifadelerinde bulundu.

Almanya Sokağa Çıkma Yasağı Uygulamasını Bugün Gündeme Alacak

Avrupa ülkelerinden Almanya’da da sokağa çıkma yasakları tartışılıyor. Almanya Başbakanı Angela Merkel bugün Almanya saati ile 14.00’te eyalet başbakanlarıyla bir telekonferans yapacak. Toplantıda sokağa çıkış kısıtlamaları konusunda ülke çapında ortak bir düzenleme yapılıp yapılmaması ele alınacak. Ülke çapında ortak bir sokağa çıkış kısıtlaması getirilmesi de gündem maddeleri arasında. Almanya’da Bavyera eyaleti vatandaşların sokağa çıkışına kısıtlamalar getirmişti.

Türkiye’de ise dün geceden itibaren 65 yaş ve üzeri ile kronik rahatsızlığı bulunanlar için sokağa çıkış yasağı getirildi.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER