Pazar, Mayıs 5, 2024
No menu items!
Ana Sayfaİskenderun HaberDSP il Başkanı Ali Kaya :"Hatay da ihale edilecek maden alanları 74.772...

DSP il Başkanı Ali Kaya :”Hatay da ihale edilecek maden alanları 74.772 dönüm”

DSP Hatay İl Başkanı Ali Kaya, “Hatay da madencilik faaliyetleri için ihaleye çıkacak 9 alanın büyüklüğü tam olarak 7.477,24 hektar; yani 74.772 dönüme tekabül etmektedir. Bu azımsanmayacak bir büyüklüktür” dedi

DSP il Başkanı Ali Kaya :”Hatay da ihale edilecek maden alanları 74.772 dönüm”

DSP Hatay İl Başkanı Ali Kaya Sosyal medyadan yaptığı açıklamada şu görüşleri ileri sürdü:
“Arsuz-Samandağ yolunun uzun bir süreden sonra açılması il turizmine katkı vermesi açısından olumlu bir durum teşkil etmesi beklenirken bu yolun açılmasındaki asıl amacın madencilik olduğu ortaya çıktı. İlde madencilik faaliyetleri için ihaleye çıkacak 9 alanın büyüklüğü tam olarak 7.477,24 hektar; yani 74.772 dönüme tekabül etmektedir. Bu azımsanmayacak bir büyüklüktür.

Hiçbir faaliyet sağlıktan, doğadan ve canımızdan daha değerli değildir

Daha da vahimi bu alanların önemli bir bölümü ormanlıklardır. Hiçbir faaliyet sağlıktan, doğadan ve canımızdan daha değerli değildir. Ormanlarımızın, dağlarımızın tahrip edilmesine ve doğanın dengesinin değişmesine izin vermeyeceğimiz gibi sessiz kalmamızda beklenmesin. Paradan daha değerli şeylerin olduğunu gözünü çıkarları uğruna para hırsı ile kaplayan kendini bilmezlere ve doğa düşmanlarına er geç öğreteceğiz. İl milletvekillerine ve doğa severlere sesleniyorum. Gelin hep beraber doğaya yapılacak bu zulme karşı, çocuklarımız için, torunlarımız için en önemliside insanlık için karşı koyalım.”

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER