Salı, Mayıs 21, 2024
No menu items!
Ana SayfaDörtyolDünya Finallerinde üçüncü oldular

Dünya Finallerinde üçüncü oldular

 Dörtyol Süleyman Demirel Anadolu lisesi, Riders Robotik tarafından düzenlenen Robot yazılımı yarışmasında 23 ülke ve 24 takımın yarıştığı Dünya Finallerinde üçüncü oldu.

Hatay'ın Dörtyol ilçesinde yer

 

11.sınıf öğrencileri Ahmet Furkan Selimli, Furkan Tayyar Çetin ve Ömer Ziya Ulusoy tarafından online olarak yapılan yarışmada Dünya çapında büyük bir başarı elde ederek Türkiye’nin, Hatay’ın gururu oldu
Robotik kodlamada Dünya üçüncülüğü elde eden Dörtyol Süleyman Demirel AL öğrencileri önceki gün ilçe kaymakam Ümit Altay tarafından makamda kabul edildi .

Dörtyol kaymakamlığı gelişmeyi şöyle paylaştı:
“İlçemiz Süleyman Demirel lisesi öğrencileri İlçemiz Kaymakamı Ümit Altay’ı ziyaret ettiler.
Dörtyol Süleyman Demirel Anadolu Lisesi Okul Müdürü Ferhat Yahşi ile İngilizce Öğretmeni Aslı Turgut, Riders Robotik Tarafından Düzenlenen Robot Yazılımı Yarışmasında öğrencilerimizin yaptıkları çalışmaları ve başarıları hakkında Kaymakam Altay’a bilgiler verdiler.
Kaymakam ALTAY, Özgüven sahibi, sorgulayan, takım halinde toplumsal sorunlara çözümler üretebilen bir gençlik yetişmesinin ülkemizin gelecek başarısı için çok önemli olduğunu belirterek azimli başarılı öğrencilerimizin her zaman yanındayız dedi ve başarılar dileyerek Süleyman Demirel Anadolu Lisesi öğrencilerini tebrik etti.” –

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER