Perşembe, Nisan 25, 2024
No menu items!
Ana SayfaHatay HaberDünya Gümrük Günü'nde Çalışanların Sorunlarının Çözülmesini Bekledik

Dünya Gümrük Günü’nde Çalışanların Sorunlarının Çözülmesini Bekledik

Türk Büro-Sen Hatay İl Başkanı Neslihan Yurdagül Taşyürek, ‘Dünya Gümrük Günü’nde çalışanların sorunlarına ilişkin açıklamada bulundu.

Dünya Gümrük Günü’nde Çalışanların Sorunlarının Çözülmesini Bekledik

Başkan Taşyürek, ‘Dünya Gümrük Günü’nde gümrük çalışanlarının sorunlarının çözülmesini bekledik” dedi.

Ülkemizin bulunduğu coğrafya itibari ile oldukça önemli stratejik bir konumda olduğunu belirten Türk Büro-Sen Hatay İl Başkanı Neslihan Yurdagül Taşyürek, bu noktada gümrüklerin de, ülkemizin dünyaya açılan yüzü olduğunu kaydetti. Taşyürek, gümrüklerde yaşanacak her türlü olumsuzluğun ülkemizin imajını derinden etkileyeceğini ileri sürdü.

“Gümrük Çalışanları Birçok Olumsuzlukla Yüz Yüzedir”

Taşyürek,“Maalesef Gümrük ve Ticaret Bakanlığı çalışanları birçok olumsuzlukla yüz yüzedir. Gümrük çalışanlarının mali, özlük ve sosyal haklarında hak ettikleri bir düzenleme bu güne kadar yapılmadığı gibi, sürekli mevzuat değişikliği, gümrük çalışanlarına yöneltilen haksız ithamlar ve yer değişikliği endişesi çalışma motivasyonunu bozmaktadır.

Dünyanın kilit noktasındaki Gümrüklerimiz her türlü teknolojik imkânı hak etmektedir. Gümrük kapılarındaki teknolojik standardın artması öncelikli olarak ülkemizin itibarını ve gelişmişliğinin bir ispatı olduğu gibi, gümrüklerde çalışan personelinde çalışma motivasyonunu arttıracaktır. Avrupa Birliği idealini benimsemiş, her fırsatta dünyadaki gelişmelerden bahsedenler bu konuda sınıfta kalmışlardır.

Başta Habur ve Gürbulak Sınır Kapıları olmak üzere, pek çok gümrük kapısında çalışanlar saldırıya uğramaktadır. Servis araçları taşlanmakta, çalışanlar tehdit edilmektedir. Son dönemde Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesinde yaşanan terör olayları sebebiyle Gümrük çalışanları teröristler tarafından rehin alınmış, Gümrük Kapıları günlerce kapalı kalmış, çalışanların can güvenliği tamamen ortadan kalkmıştır. Bu hususta Bakanlık Yöneticileri ile yaptığımız bir dizi görüşmeye rağmen tedbir alınmaması ve olaylara kayıtsız kalınması oldukça düşündürücüdür.

Sendikamızca yıllarca; yetkililere gümrük çalışanlarını sorunları iletilmiştir, maalesef zor şartlarda görev yapan, can güvenlikleri tehdit altında bulunan her an karalanma, yolsuzluk, kaçakçılık ithamıyla karşı karşıya kalan gümrük çalışanları kaderleriyle baş başa bırakılmıştır.” dedi.

Diğer güncel İskenderun haberleri için: İskenderun Haber
Diğer güncel Hatay haberleri için: Hatay Haber

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER