Pazartesi, Mayıs 6, 2024
No menu items!
Ana SayfaDörtyolDünya Gününde atık topladılar

Dünya Gününde atık topladılar

Dünya genelinde her yıl 22 Nisan, Dünya Günü olarak  çeşitli etkinliklerle kutlanıyor.


Hatay’ın Dörtyol ilçesinde, Numune Evler Mahallesi Balıkçı Barınağı’nda gerçekleşen etkinlikte, dalgıçlar su altındaki atıkları toplarken, HAYDİ ekipleri ve gönüllüler de kıyıdaki çöpleri temizledi.

Yaban Hayatını Koruma ve Dayanışma Derneği (YAKORDER) tarafından organize edilen etkinlikte, Sahil Güvenlik Doğu Akdeniz Grup Komutanlığı dalgıçları su altındaki atıkları toplarken, Hatay İl Jandarma Komutanlığı Çevre, Doğa ve Hayvanları Koruma Tim Komutanlığı (HAYDİ) ve Hatay İl Jandarma Komutanlığı Çevre, Doğa ve Hayvanları Koruma Büro Amirliği (HAYDİ) ekipleri, dernek üyeleri, gençlik merkezi liderleri, öğrenciler ve ilçe sakinleri de kıyıdaki atıkları temizledi.
Dörtyol Kaymakamı Ümit Altay, etkinlikle ilgili olarak “İlçemiz Türkiye’nin en güzel ilçelerinden biri ve temiz bir çevre için bilinç oluşturmak amacıyla bu etkinliği düzenliyoruz.” dedi. Belediye Başkanı Dr. Bahadır Amaç ise, “Çevre hareketine dikkat çekmek için buradayız. Temiz bir dünya temennisiyle bu etkinliğimizi gerçekleştiriyoruz.” şeklinde konuştu.
Etkinlik sonrası YAKORDER Başkanı Mustafa Özer, katılımcılara teşekkür ederek, Dörtyol Kaymakamı, Hatay Milletvekili, Belediye Başkanı, gençlik merkezi yetkilileri, Sahil Güvenlik Doğu Akdeniz Grup Komutanlığı ve HAYDİ ekipleri ile diğer katılımcılara teşekkür etti.
Dörtyol Gençlik ve Spor İlçe Müdürü M. Selçuk Kayhan ve İlçe Emniyet Müdürü D. Dinçer Kalkan da etkinlikte yer aldı.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER