Perşembe, Mart 28, 2024
No menu items!
Ana SayfaSağlıkDünya Sağlık Örgütü'nden korkutan açıklama: "çözüm bulamadık"

Dünya Sağlık Örgütü’nden korkutan açıklama: “çözüm bulamadık”

Dünya Sağlık Örgütü’nden (DSÖ) yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını ile ilgili tedirgin eden bir açıklama geldi. DSÖ Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, “Çözüm bulamadık. Koronavirüs pandemisinin çok uzun sürmesini bekliyoruz” dedi.

Haber7’nin aktardıklarına göre, Dünya Sağlık Örgütü Başkanı Tedros Adhonom Ghebreyesus, korona virüs pandemisinin beklenilenden çok daha uzun süreceğini ifade etti.

İlk olarak Aralık 2019’da Çin’in Hubei eyaletine bağlı Vuhan kentinde ortaya çıkan ve kısa sürede tüm dünyayı etkisi altına alan yeni tip korona virüs (Kovid-19) salgını nedeniyle dünya genelinde 684 binden fazla insan hayatını kaybetti, 17 milyon 824 binden fazla insan Kovid-19’a yakalandı. Pandemi ilan edilen korona virüse karşı aşı ve ilaç geliştirme çalışmaları devam ederken, Dünya Sağlık Örgütü’nden tedirgin eden bir açıklama geldi.

“Pandeminin çok uzun sürmesini bekliyoruz”

DSÖ Genel Direktörü Dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus, DSÖ’nün İsviçre’nin Cenevre kentinde bulunan merkezinde basın toplantısı düzenledi. Ghebreyesus, “Çözüm bulamadık. Korona virüs pandemisinin çok uzun sürmesini bekliyoruz.” diye konuştu.

“Eski normale dönüş olmayack”

Öte yandan Ghebreyesus, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada ise, korona virüs salgını nedeniyle gelecekte eski normale geri dönüşün asla mümkün olmayacağını söylemişti.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER