Pazartesi, Nisan 29, 2024
No menu items!
Ana SayfaHatayDünyaca Ünlü Antakyalı İş Adamı Özyurt: 'Hatay'a Yatırım Yapmamı Engelliyorlar!'

Dünyaca Ünlü Antakyalı İş Adamı Özyurt: ‘Hatay’a Yatırım Yapmamı Engelliyorlar!’

Savunma sanayi alanında dünyaca tanınan Antakyalı İş İnsanı Serdar Özyurt, Hatay’da kuracağı fabrikanın yerini, temel atım, inşaatın bitimi, hizmete geçmesi, istihdamı, üretimi ve projesi ile ilgili diğer bilgileri paylaşırken, kendisine yönelik, “Milletvekili olma hedefi var! Bunun için de yatırım yapmak istiyor!” şeklindeki eleştiri ve suçlamalar aldığını, siyasi arenada yatırımı engellemek isteyenler çıktığını kaydederek, “Benim amacım, memleketime hizmet, memleketimin kalkınması. Milletvekilliği olur-olmaz, o ayrı konu. ABD’de 50 Milyon Dolar yatırım yapacak olsam, Amerikan Başkanı Joe Biden ile görüşürdüm. Memleketimde ise engelleyenler var!” açıklaması yaptı.

Antakya-Karlısulu İş İnsanı Özyurt’un, “Rusya’nın ürettiği silahları ABD’ye ben satıyorum” sözleri de dikkat çekti. Özyurt’un sözleri başlıca şöyle:

-Türkiye’de şimdiye kadar üretilmemiş 7 tür silah üretiyoruz. Türkiye’de kalaşnikof üretiyoruz.

-Kırgızistan’dan ülkeme geldim, yatırımları ülkemde, memleketimde yapıyorum. Orta Anadolu’da yatırım yapacak olsam, çok daha para kazanırdım. Orada teşvikler var, Hatay’da yok! Ama ben, memleketimde yatırdım yapacağım.

-Belen ilçesi Kıcı mevkiinde 88 dönümlük alanı satın aldım. Buraya mermi fabrikası kuracağım. İnşaatı 1 ay sonra başlar, 6 ayda biter, 1 yıl içinde de üretime başlarız.

-Benim silah, mermi sattığım ülkeler içinde ABD, Azerbaycan, Arap ülkeleri var.

-Hatay’a dönüşüm, yatırım amaçlı. Siyasette gözüm yok. İlerisi ne gösterir bilinmez, ama benimle ilgili “Milletvekili olmak istediği için yatırım yapıyor” sözleri, beni üzdü. ABD’de yatırım yapacak olsam, Amerikan Başkanı JOE BIDEN’ın kapısını istediğim zaman çalar, görüşürdüm. Memleketimde ise bazı siyasiler beni engellemek istedi.

-Rusya’nın ürettiği bazı silah ve mermileri ABD’ye, ben alıp satıyorum.

-Hatay’da kuracağım mermi fabrikasına, 100’ü kalifiye nitelikli olmak üzere, 1000 personel alacağım. Alımda öncelik de Hataylılar için olacak.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER