Perşembe, Mayıs 16, 2024
No menu items!
Ana SayfaHatayDüşük Maliyetle iyi bir takım kurduk

Düşük Maliyetle iyi bir takım kurduk

Hatayspor’un Onursal Başkanı Lütfü Savaş, Trendyol Süper Lig’e depremzede bir takımın damga vuracağını hiç kimsenin beklemediğini söyledi.

Başkan Savaş, yaptığı açıklamada, 6 Şubat depremlerinden en çok etkilenen şehir olan Hatay’da, depremzedelerin umudu olan Hatayspor’un, geçtiğimiz sezon ara verdiği lige ‘Süper’ bir dönüş yaptığını belirtti.
Birçok futbolcusuyla yollarını ayıran, depremde futbolcularından ve teknik kadrosundan acı kayıplar veren Hatayspor’da Volkan Demirel, kurduğu kadro ve takıma verdiği enerji ile yenilgisiz üç takımdan biri olarak yoluna devam ediyor.
Hatayspor Onursal Başkanı Lütfü Savaş, yeni sezon öncesi Volkan Demirel ile bir toplantı gerçekleştirerek, bu yılki bütçesini açıkladı. Süper Lig ekiplerinin en düşük bütçeli takımı olarak Volkan hoca ve ekibine güvenen Başkan Savaş, verdikleri kararların ne kadar yerinde olduğunu gördüklerini açıkladı.

BOZKURT: EN DÜŞÜK BÜTÇEYLE SIFIRDAN BİR TAKIM KURDUK

Hatayspor idarecilerinden Mehmet Bozkurt, konuyla ilgili yaptığı açıklamada; “Takımımızın lige başlayıp başlamamasıyla ilgili tereddütlerimiz vardı. Depremden en büyük zararı Hatay gördü. Dolayısıyla Hatayspor da çok etkilendi. Christian Atsu’yu kaybettik, sportif direktörümüz Taner Savut’u kaybettik. Bir kez daha Allah’tan rahmet diliyorum tüm deprem şehitlerine. Böyle bir ortamda, takımımızın hemen hepsi dağıldı, satılan oyuncularımız oldu, kiraya giden oyuncularımız oldu. Sıfırdan bir takım kurup, üstelik Türkiye’nin en düşük bütçeli takımını kurup yolumuza yenilgisiz devam etmek yönetim ve teknik kadromuzun uyumuyla elde edildi. Tabii ki gelen futbolcularımızın da uyum sürecini çabuk atlatmaları önemli bir etken. İtalya Serie C’den aldığımız Rigoberto Rivas ışıl ışıl. Adından çok söz ettirecektir. İngiltere alt liglerinden aldığımız Dele Bashiru henüz 22 yaşında ama o da parlamaya başladı ve Nijerya milli takımına davet edildi. Azeri oyuncumuz Dadaşov da takımımıza çok büyük katkılar sunacaktır. Bu çocukların da emeklerini gözardı etmemek lazım. İstanbul-Ankara-Mersin gibi yerlerde maçlara hazırlandılar. Tıpkı göçebe gibi. Ama yakında bu sorun da çözülecek. Yönetimimizin girişimleriyle Mersin Erdemli’de yapımına devam edilen futbol sahasına çimler serilmeye başlandı. Takımımız antrenmanlarını burada yapacak, futbolcularımızın da Mersin’de yaşayacağı evleri ayarlayacağız. Yönetimimiz bu konuda üzerine düşeni fazlasıyla yapmaktadır” dedi.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER