Perşembe, Nisan 25, 2024
No menu items!
Ana SayfaÜlke GündemiEBA Giriş Şifremi Unuttum Nasıl Alabilirim? EBA Giriş Şifresi Alma Nasıl İşlemi

EBA Giriş Şifremi Unuttum Nasıl Alabilirim? EBA Giriş Şifresi Alma Nasıl İşlemi

Tüm dünyayı etkisi altına alan coronavirüsü tedbirleri kapsamında okulların tatil edilmesinin ardından EBA uzaktan eğitim sistemine geçildi. Eba’ya giriş nasıl yapılır? EBA Giriş şifremi unuttum nasıl alabilirim? EBA Girişi Şifre Yenileme nasıl yaparım?

EBA Giriş Şifremi Unuttum Nasıl Alabilirim? EBA Giriş Şifresi Alma Nasıl İşlemi

EBA Giriş Şifresi Alma Adımları

“EBA Giriş” ekranında Öğrenci EBA yolunu takip ederek karşınıza çıkan ekranda “Şifremi Unuttum” linkine tıklamanız gerekiyor.

TC Kimlik Numarası girişi yapıldıktan sonra bir doğrulama yöntemi seçilmesi lazım. Karşınıza 2 seçenek geliyor ya e-posta, ya da cep telefonu.

EBA Giriş Şifremi Unuttum Nasıl Alabilirim? EBA Giriş Şifresi Alma Nasıl İşlemi

E-Posta Doğrulaması ile EBA Şifresi Nasıl Alınır?

Sisteme kayıtlı e-posta adresi girildikten sonra “Gönder” butonuna basılmalı.

Sisteme Kayıtlı E-postam Yok, Ne Yapmalıyım?

Öğretmen veya veliden tek kullanımlık şifre edinerek ve “Öğrenci olarak EBA şifremi nasıl oluştururum” bölümünden yardım alarak şifre yeniden oluşturabilir.

Daha sonra e-Postanıza gelen doğrulama kodunu girip ve “Gönder” butonuna bastıktan sonra yeni şifreni belirleyerek ve “Kaydet” butonuna tıklıyoruz.

Cep Telefonu Doğrulaması ile EBA Şifresi Nasıl Alınır?

EBA’ya giriş şifresini unuttuktan sonra cep telefonu ile doğrulamayı seçtiyseniz, sisteme kayıtlı cep telefonu numarasını girip ve “Gönder” butonuna basmanız gerekiyor.

Sisteme Kayıtlı Cep Telefonum Yok, Ne Yapmalıyım?

Sisteme kayıtlı cep telefonu numaranız yoksa öğretmen veya veliden tek kullanımlık şifre edinerek ve “Öğrenci olarak EBA şifremi nasıl oluştururum” bölümünden yardım alarak şifreni yeniden oluşturabilir.

Cep telefonuna gelen doğrulama kodunu girip ve “Gönder” butonuna bastıktan sonra yeni şifreni belirle ve “Kaydet” butonuna tıklayınız.

etiketler: eba, eba haber, eba şifresi, eba şifresi alma,

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER