Pazartesi, Nisan 29, 2024
No menu items!
Ana SayfaGenelEczanelerde Birçok Kronik Rahatsızlığın İlacı Bulunmuyor

Eczanelerde Birçok Kronik Rahatsızlığın İlacı Bulunmuyor

İthal ve hammaddesi ithal olan ilaçlar, piyasada bulunmuyor. Özellikle kronik hastalar zor durumda. Hatay Eczacı Odası, “sorun eczacılarda değil” açıklaması yaptı.

Bir süredir, özellikle kronik hastalıkların tedavisinde kullanılan ilaçların eczanelerde bulunmadığı ile ilgili şikayetler artarak sürüyor. Birkaç gündür, kronik hastalıklara diğer hastalık grupları ilaçlarının da eklendiği ve hastaların da ciddi güçlüklerle karşılaştığı belirtiliyor.

Gelişme üzerine bir açıklama yapan Hatay Eczacı Odası, durumu aydınlığa kavuşturdu. Hatay Eczacı Odası açıklamasında şöyle denildi:

“Eczanelerde bulunmayan ilaçlardan sorumlu, Eczacınız değildir. Güncel ilaç Euro kuru 4,5 TL. Euro güncel kuru ise 11 TL. Aradaki bu fark, ithal ilaç firmalarının ülkemize ilaç verememelerine, yerli ilaç firmalarının da hammadde ithal edememelerine yol açmaktadır.”

Görüştüğümüz bir Eczacı, “Bir çok soğuk algınlığı ve öksürük şurupları, depolar da dahil olmak üzere eczanelerde bulunamazken, kronik rahatsızlıklarda kullanılan bazı oral beslenme solüsyonları ve diyabet ilaçları da talebi karşılar nitelikte değil” dedi.

Bu arada 600’ün üzerinde ilacın, eczanelerde ve depolarda bulunamadığı belirtiliyor.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER