Cumartesi, Mayıs 18, 2024
No menu items!
Ana SayfaGenelEDEBİYATÇILAR HATAYLI OKURLARIYLA BULUŞTU

EDEBİYATÇILAR HATAYLI OKURLARIYLA BULUŞTU

Hatay Büyükşehir Belediyesi ve Elite Fuarcılık iş birliği ile 20-29 Nisan 2018 tarihleri arasında gerçekleştirilen 2. Hatay Kitap Fuarı’nda Edebiyatçılar Derneği Hatay İl Temsilciliğine ayrılan 614 numaralı stantta il temsilcisi yazar Nebih Nafile organizasyonuylayurt genelinden ilimize gelen ve yereldeki yazarları okurlarla buluşturdu. Edebiyatçılar Derneği Hatay İl Temsilcisi Nebih Nafile tarafından organize edilen programda fuar boyunca her gün ortalama on yazarı okurlarla buluşturdu. İstanbul, İzmir, Marmaris, Antalya, Adana, Bursa, Alanya, Çorum, Batman ve Hatay’dan yazarlar çeşitli etkinliklerle Hatay’daki okurlarla bir araya gelerek fuar boyunca kitaplarını imzaladılar.

KİTAP KARANLIĞI AYDINLATAN IŞIKTIR

Avrupa yazarlar konseyi üyesi ve Edebiyatçılar Derneği Hatay İl Temsilcisi Nebih Nafile’nin yaptığı yazılı açıklamada; “Kitap, karanlığı aydınlatan ışıktır. Her fuar o kent için büyük bir kazanımdır. Karanlığı aydınlatma, ufkumuzu genişletme açısından kitap fuarları daha da önemlidir diye düşünüyorum. Bizler, olumsuzlukları görmezden gelip, Hataylıların kitapla buluşması adına düzenlenen kitap fuarında başta Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç.Dr.Lütfü Savaş Beye, Elite Fuarcılık yöneticisi Kamile Yurtseven Hanımefendiye göstermiş oldukları katkı ve emeklerden dolayı teşekkür ediyorum. Belediye başkanımız standımızı ziyaret ederek bizleri onure etti. Edebiyatçılar Derneği Hatay İl Temsilciliğince organize ettiğimiz “Güneş Hepimiz İçin” ve “Nisan Yağmurları” şiir-türkü dinletilerimiz oldukça kalabalık bir kitle tarafından izlendi. Çocuk edebiyatında geleceğimizin büyükleri küçüklerimizi de unutmadık. “Bombili’nin Kedileri” ve “Çocuk Gelişiminde Masalın Önemi” başlıklı iki panelle çocuklarımızla, okullarımızın değerli öğrencileri ile bir arada olduk. Yazarlarımıza ve stantta görev alan tüm arkadaşlarıma saygı gereği adlarını tek tek anarak kendilerine teşekkür ediyorum. İzmir’den Meral Kutluğİlsever, Marmaris’ten Hatice Altunay, Adana’dan Mehmet Ali Akyüz, Bursa’dan Aynur Mete, Antalya’dan Hatice Oya Kuzgun, Alanya’dan Zühtü Ulukapı, Çorum’dan Erdal Şahin, Batman’dan Atilla Can, İstanbul’dan Hikmet Güzelkokar, Zeynel Kürkçü, Kadri Durgut, AlahattinBüyükurgan, Ankara’dan Ayşe Kaygusuz Şimşek, İskenderun’dan Derya Sönmez, Antakya’dan Mahmut Çetin Zorba, Murad Demirkol, BedranCebiroğlu, Nevra Çağlayan, Usulet Coşkuner Güner, Adil Çetin, Neslihan Kanuncu Seçkin, Orhan Yeniocak, Yusuf Taş, Fatma Özyurt, Ahmet Bayırlı, SevalBeyazgül, Nurettin Bellur, Şıh Safaeddin Aksoy, Erhan Palabıyık, Nihat Aslanyürek Edebiyatçılar Derneği standında kitaplarını okurlarına imzaladılar. Fuar boyunca yardımlarını esirgemeyen edebiyat ve sanat gönüllüsü arkadaşlarımız Süheyla Deniz Turunç, Eylem Öfkeli, Ahmet Güner, Sefire Taş, Selahattin Şah ve Eda Aslan’a teşekkür ediyorum.” Dedi.

Edebiyatçılar Derneği Hatay İl Temsilciliğince fuara özel onur konukları Ömer Bayraktar ve Mehmet Tekin’e plaket verildi. Halkın yoğun ilgisiyle edebiyatçılar derneği standında okurlar yazarlarla bolca hatıra fotoğrafı çektirdi.

 

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER