Pazartesi, Mayıs 20, 2024
No menu items!
Ana SayfaHatay HaberEdibe Özçelik'in Oğlundan Abdullah Cömert Alanı'nda Eylem

Edibe Özçelik’in Oğlundan Abdullah Cömert Alanı’nda Eylem

Samandağ‘ın Tekebaşı mahallesinde 17 Ocak´ta sabah 04.30 sularında düzenlenen, polis ve jandarmanın birlikte yaptığı operasyonda fenalaşarak kalp krizi geçiren 70 yaşındaki Edibe Özçelikin oğlu Ümit Özçelik, Abdullah Cömert alanında bir oturma eylemi yaptı.

Edibe Özçelik’in Oğlundan Abdullah Cömert Alanı’nda Eylem

1 Saat Sonra Hastaneye Kaldırmamıza İzin Verdiler

Özçelik, “Halkımız 17 Ocak’ta Hatay, Samandağ merkez ve Tekkebaşı mahallesinde elleri silahlı, yüzleri maskeli yüzlerce polis evlere baskın düzenlediler. 9 eve arama kararı varken 15 eve baskın düzenlediler. Sonra da insanlara pardon yanlışlık oldu dediler. Evimize gelen polisler kapıyı kırarak eve girdiler, kardeşlerimi darp ederek, hakaret ederek yere yatırdılar. Genç yaşlı, çoluk çocuk demeden insanları korkutarak, insanların başlarına silah dayadılar. Kardeşlerimin başlarına silah dayandığını gören annem Edibe Özçelik fenalaşarak kalp krizi geçirdi. Ambulansın gelmesini engelleyen polisler, annemi katlettiler, cinayet işlediler. 1 saat boyunca Ambulansı aramadılar, aramak isteyen kardeşlerimi de engellediler, hakaret ettiler ve tehdit ettiler.

1 saat sonra hastaneye kaldırıldığı ve durumdan dolayı tedavisinde geç kalındığı için annem Edibe Özçelik, hastanede hayatını kaybetti. Bunun için katillerden hesap soracağız, katiller yargılanana kadar, cezalandırılana kadar Adalet talebimizi haykıracağız.

“Bizim Adalet Talebimiz Grup Yorum Üyeleriyle Aynı”

Edibe Özçelik’in Oğlundan Abdullah Cömert Alanı’nda Eylem

Bizim Adalet talebimiz Grup Yorum ’un açlık grevinde olan Grup Yorum üyeleriyle aynı. Ölüm Orucunda olan Mustafa Koçak’ın talebiyle aynı. Grup Yorum üyeleri İbrahim Gökçek, Helin Bölek 260 günlere varan Ölüm Orucundalar. Sırf Halkın Türkülerini söylemek için ezilen, sömürülen, sürülen ve yoksulların yanında oldukları için Ölüm Orucundalar. Mustafa Koçak 28 yaşında 245 gündür Ölüm Orucunda, Mustafa Koçak 36 kiloya kadar düştü. Tek bir talebi var, adil yargılanmak istiyorum diyor. Haksız hukuksuz bir şekilde Müebbet cezasına çarptırıldı. Mustafa Koçak adil yargılanma talebiyle 245 gündür Ölüm Orucunda. Mustafa Koçak’ın babası Hasan Koçak alanlara çıkıp oğlum aç diyerek Adalet istiyor. Mustafa Koçak’ın annesi Zeynep ana oğlum ölüyor diyor, Adalet istiyor. Bugün Türkiye’de Adalet talebi bütün hepimize gerekiyor, çünkü Adalet Halkın ekmeğidir. Bakınız! Türkiye de dünyanın en iyi avukatları şuan hapisteler. Neden! Çünkü 301 madencinin katledildiği Soma davasını savundukları için. Çünkü Çorlu tren garı katliamında ölen insanların davalarını savundukları için. Dünyanın en iyi avukatları, Halkın hukuk bürosu, Çağdaş hukukçular Derneği avukatları 25 gündür açlık grevinde. Adalet Halkın Ekmeğidir diyoruz. Türkiye’ de Adalet yoksa, ekmekte yoktur. O yüzden bu yapılan baskınların, halkı korkutma amaçlarının nedeni de belli, Halktan korkuyorlar. Çünkü halkın haklı olduğunu da biliyorlar, o yüzden korkuyorlar. Çünkü halkın kazanacağını da biliyorlar o yüzden korkuyorlar. Biz bir kez daha buradan haykırıyoruz. Halkız, Haklıyız Biz kazanacağız, Adalet İstiyoruz” ifadesinde bulundu.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER