Cumartesi, Nisan 20, 2024
No menu items!
Ana SayfaSporEfsane Futbolcu 'Buldozer' Fevzi Zemzem Vefat Etti

Efsane Futbolcu ‘Buldozer’ Fevzi Zemzem Vefat Etti

Futbol serüveni Göztepe‘de başlayan efsane futbolcu ‘Buldozer’ olarak anılan ve İskenderun’da da, teknik adam olarak görev yapan Fevzi Zemzem 80 yaşında hayatını kaybetti.

Türk Futbolunun önemli isimlerinden, İskenderun futboluna teknik adam olarak adını kazıyan, Avrupa Fuar Şehirleri Kupasında çeyrek ve yarı final oynayan milli futbolcu 20 milli maçta 6 gol atma başarısı gösteren Göztepe’nin efsane oyuncularından ‘Buldozer’ lakaplı futbolcusu Fevzi Zemzem’in vefatı başta ailesi olmak üzere spor camiasında derin üzüntü yarattı.

İlk kulübü Göztepe’den yapılan açıklamada “Türk futbolunun ve kulübümüzün değerli ismi, efsane futbolcumuz Fevzi Zemzem’i kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşıyoruz dendi.

İskenderun spor Kulüp Başkanı Hakan Bolat da bir mesaj yayımlayarak “Türk Futbolunun değerli isimlerinden A Milli Takım ve Göztepe’nin eski oyuncusu Fevzi Zemzem’in vefat ettiğini derin bir üzüntü ile öğrenmiş bulunuyorum. Merhum evzi Zemzem’e Allah’tan rahmet; kederli ailesi, yakınları, Göztepe Kulübü ve spor camiasına başsağlığı dilerim” dedi.

FEVZİ ZEMZEM KİM?

Hayata 80 yaşında veda eden, ‘Buldozer’ lakaplı Fevzi Zemzem, 1959 yılında Göztepe’de futbola başladı. Tam 11 yıl boyunca sarı-kırmızılı formayı terleten Zemzem, 144 gol atarak camianın efsaneleri arasına adını yazdırdı. Göztepe ile 2 Türkiye Kupası, 1 Cumhurbaşkanlığı Kupası kazanan Fevzi Zemzem, 1967-1968 sezonunda attığı 19 golle gol kralı oldu. Fevzi Zemzem 1968-1969’da Göztepe’nin o zamanki adıyla Fuar Şehirleri Kupası şimdiki ismiyle UEFA Avrupa Ligi’nde yarı finale yükselmesinde büyük pay sahibi oldu. Fevzi Zemzem, toplam 18 defa A Milli Takım’da görev yapıp 6 gol attı.
İskenderunspor da dahil birçok kulübü çalıştıran Zemzem, Göztepe’de 4 farklı dönemde de teknik direktörlük görevinde bulundu.
RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER