Pazartesi, Mayıs 20, 2024
No menu items!
Ana SayfaGenelEGEMENLİK MİLLETİNDİR!

EGEMENLİK MİLLETİNDİR!

            Aslında her şey CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun ‘Adalet Yürüyüşü’ ile başladı. O günden 23 Haziran’da tekrarlanan İstanbul seçimine kadar geçen sürede; hak, hukuk ve adalet arayanlar, iktidarın bütün engellemelerine karşın çok çalıştılar ve 2019’da yapılan yerel seçimlerde destan yazdılar.

            23 Haziran’daki İstanbul seçimlerinde Türkiye, cumhuriyetin demokrasi ile taçlandırılması yolundaki özlem, azim ve iradesini göstermiştir. Bilim, akıl, hak, hukuk, ahlak, sosyal adalet, özgürlük, barış, kardeşlik, dayanışma, kaynaşma ve kucaklaşma yolunda büyük bir adım atılmıştır.

Çünkü demokrasi, içindeki insanların izleyici değil, oyuncu olduğu bir sistemdir. Demokrasilerde hiçbir güç kalıcı değildir. Düşüncelerinden dolayı hakaret gören, aşağılanan insanların yaşadığı toplumda, gerçek demokrasiden söz edilemez! Eşitlik olmadan demokrasi olmaz! Demokrasi ve özgürlük, insanın asla vazgeçemeyeceği iki rüyadır. Türk milleti, birleşenleri ile birlikte mecrasında akan bir nehirdir. Dolayısıyla da millet iradesinin karşısında kimse duramaz!

Sonuçta; kötülük iyiliği, karanlık aydınlığı, yalan gerçeği yenemezdi ve öyle de olmuştur. 23 Haziran’da gerçekleşen İstanbul seçimi, 31 Mart’taki seçim sonucunu hukuksuzca ve keyfi olarak yok sayan, hukuk tarihimize kara bir leke olarak geçecek bir gerekçeyle iptal eden YSK, iktidar ve küçük ortağına yapılmış ciddi bir uyarıdır.

Seçimi kazanan Türk Milleti’dir! Seçimi kazanan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün gençliğidir. Bu ülkenin insanı baskıdan yana değil, demokrasiden yana tercihini koymuştur. Şimdi artık Cumhuriyeti demokrasi ile taçlandırma zamanıdır. Önümüzdeki süreç; iyiliğin, aydınlığın ve gerçeğin egemen olduğu özgürlüğe, eşitliğe, adalete ve barışa dayalı insanca bir düzenin kuruluş dönemidir. 

İSTANBUL SEÇİMLERİ

23 Haziran’da İstanbul’da yenilenen seçim hiçbir şaibe olmadan, olaysız, itirazsız tamamlanmıştır. Tertemiz seçim İstanbul’a yakışmıştır. Sonuçlar hızla belli olmuştur. Demokrasimiz bir sınavı daha başarıyla geçmiştir.

Millet İttifakı’nın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı Ekrem İmamoğlu, tekrarlanan seçimde Cumhuriyet İttifakı’nın adayı, AKP’li rakibi Binali Yıldırım’a yaklaşık 800 bini aşkın oy fark atarak, 2’nci kez İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı seçilmiştir. İstanbul,  23 Haziran’da tarihi bir zafere tanıklık etmiştir. 

Aslında 31 Mart’ta kazandığı İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimi,  YSK kararıyla iptal edilen ve her türlü iftiralara uğrayan İmamoğlu, bir devrim yaratarak, 2’nci kez ipi göğüslemiş ve tarih yazmıştır.  Ayrıştırıcı, kavgacı, ötekileştirici siyasetten bunalan milyonlar İmamoğlu’na oy vererek sandıkları patlatmıştır. Bu sonuçla iktidara ‘Yeter Artık!’ uyarısı yapılmıştır. İmamoğlu, rakibine tarihi bir fark atarak (%54) yeniden ve oyçokluğuyla İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı seçilmiştir.

İstanbul tarihinde %54 oy oranı ile kazanılan başka bir seçim yoktur. İmamoğlu, 31 Mart seçimindeki oy farkını tam 61 defa katlayarak seçimi kazanmıştır. Milli irade berrak bir şekilde tecelli etmiştir! İmamoğlu’nun gasp edilen mazbatası,   milletin azim ve kararı ile kurtarılmış ve kendisine teslim edilmiştir.  Bugün (27.6.2019) mazbatasını alan İmamoğlu artık millete mal olmuştur. İstanbul’un 6 aydır süren seçim maratonu böylece sona ermiştir.

Kazanan Türkiye’dir, demokrasidir! Umut kazanmıştır! Türk gençliği kazanmıştır!  Kardeşlik kazanmıştır. Bütün İstanbullular kazanmıştır! Sarayın dediği değil, milletin dediği olmuştur. Ve her şey çok güzel olmuştur.

Türkiye’de artık ön yargı ve ayrıştırıcı siyasi dönem bitmiştir. Kardeşlik ve sevgi dönemi başlamıştır. AKP, 17 yıllık iktidar döneminde en büyük yenilgisini almıştır. Millet için partiler bir amaç değildir,  hizmette araçtır. Partiler gibi liderler de kutsal değildir; bir parti başkanı, belediye başkanı ya da bir cumhurbaşkanı fark etmez. Türk siyaseti, önümüzdeki dönemde yeni partilere gebedir.

SEFERBERLİK GÖREVEMRİ

23 Haziran’da tekrarlanan İstanbul seçimlerinde, gerçek olan demokratik güçlerin başarısıdır. Namuslu ve vicdan sahibi insanların katkısının sonucudur. Kazanan, tüm Türkiye halklarıdır.

 Sandıktan ‘Seferberlik Görev Emri’ çıkmıştır. Vatandaş İmamoğlu’na İstanbul’un işsizlik ve yoksullukla mücadele seferberliğini, İstanbul’u yeşil alanlarla donatma seferberliğini, hızla kaliteli ve ucuz ulaşım seferberliğini başlatmak için kutsal bir görev vermiştir.

Aslında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığına aday olduğu ilk gün, “Benim en büyük projem, başta çocuklar ve kadınlar olmak üzer, tüm İstanbulluların hayatını kolaylaştırmaktır’ diyen İmamoğlu, İstanbul adına neler yapabileceğini Büyükşehir Belediye Başkanı olarak görev yaptığı 18 gün içinde herkese göstermiştir. 18 günde; öğrencilerin aylık abonman ücretinin 85 TL’den 40 TL’ye indirilmesini sağlamıştır. Su kullanım bedelinde indirim yapılmasını sağlamıştır. Yalnızca dini bayramlarımızda değil, tüm milli ve resmi bayramlarımızda ulaşımın bütün İstanbullular için ücretsiz olmasını sağlamıştır.

İsraf düzenine son veren, şeffaf bir belediye yönetimi işbaşına gelince İstanbul’da hayatın nasıl kolaylaşıp, güzelleşeceğini artık herkes çok daha iyi biliyor. Dolayısıyla da İstanbul’da artık devir değişecek,  israf düzeni son bulacaktır!  Öncelik vatandaşın olacaktır!

Türkiye, 23 Haziran akşamı rahat bir nefes almıştır. İstanbullular kendi geleceğine sahip çakmıştır. Bundan böyle Türkiye’de akışın önü değişecektir. Yaşamın her alanında donmuş, kabuk tutmuş tüm kurumsal yapılar çatlayacaktır. Her şey daha güzel olacaktır!

Ve İmamoğlu’nun İstanbullulara verdiği sözler, ilan ettiği ‘seferberlik’ dikkatle izlenecektir. Çünkü İstanbul hepimizindir. Başarı bir yolculuktur, bir varış noktası değil. Baş olmak için ‘arı’ gibi çalışmak gerekir. Yolun açık olsun Halkın Başkanı!

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER