Cuma, Mayıs 17, 2024
No menu items!
Ana SayfaEğitimEğitim İş 14 yaşını kutluyor

Eğitim İş 14 yaşını kutluyor

Eğitim-İş Hatay Şube Başkanı H. Suat Sadış, sendikalarının kuruluşunun 14. yıldönümü dolayısıyla açıklama yaptı.
Sadış, Mustafa Necati’nin devrimciliğinden, TÖS’ten, TÖB-DER’den, Köy Enstitülerinden, Fakir Baykurt’tan devraldıkları azim ve mücadeleyle kurulan Eğitim-İş’in 14. yaşını geride bıraktığını söyledi.
Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının kurduğu Cumhuriyet’i, onun değerlerini ve öğretilerini, laik, bilimsel, demokratik ve ulusal eğitimi korumak ve geliştirme uğraşıyla geçen bu 14 yılın, eğitim emekçilerinin haklı mücadelesinde yüz akı olduğunu ifade eden Sadış, şöyle devam etti:
“Ülkenin yine çıkmazlara sokulduğu 2005 yılının zor koşullarında eğitim emekçilerine umut vaat ederek doğan sendikamız, yurdun her bir köşesindeki eğitim çalışanlarını kucaklamış, bu ülkenin hiçbir eğitim neferinin yalnız kalmayacağının ispatı olmuştur.
Aradan geçen 14 yıl, coşkumuzun dinginlikle değil, tecrübeyle buluştuğu bir manzara yaratmakta, mücadelemizde daha güçlü adımlar atmamızı sağlamaktadır. Eğitim-İş ilk günün heyecanı ile Köy Enstitülerinin olgunluğunu buluşturan ortak bir çatı haline gelmiştir.
Bu 14 yıl içerisinde ülkemizde çok vahim; ve hatta, başka ülkelerde yaşansa bir asır konuşulacak hadiseler/saldırılar yaşanmış ve Eğitim-İş, bu her kritik dönemeçte tarihsel bir tutum sergilemeyi başarmıştır.”

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER