Cumartesi, Mayıs 4, 2024
No menu items!
Ana SayfaHatay HaberEğitim İş :Eğitimin aksamasından okulların kapanmasından  öğretmenler sorumlu değildir

Eğitim İş :Eğitimin aksamasından okulların kapanmasından  öğretmenler sorumlu değildir

 

Eğitim-İş Hatay 1 Nolu Şube Başkanı H. Suat SADIŞ yaptığı yazılı açıklamada bir takım cevreler “ğretmenlerin çalışmadan yata yata maaş aldığı gibi yalan yanlış haksız söylemlerle öğretmenlere ve öğretmenlik mesleğine itibar süikastı yaparak toplumda öğretmenleri itibarsızlaştırma konusunda algı oluşturma çabasına girdiler.”dedi

Eğitim İş :Eğitimin aksamasından okulların kapanmasından  öğretmenler sorumlu değildir

Başkan Sadiş in açıklamaları şöyle:

Covid-19 sürecinde tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de pandemiyi kontrol altına almak için okullar kapatıldı.

Eğitim öğretimin devam etmesi için Milli Eğitim Bakanlığının uzaktan eğitim sürecinde öğretmenler hem kendilerine verilen eğitim, öğretim, yönetim ve sınavlarla ilgili görevleri yaptılar, hemde eğitim öğretime ilgili olmayan vefa grupları adı altında 65 yaş üstünün maaş ödemesinden, gıda , maske, dezenfektan dağıtımına kadar bir çok görevi yaptılar.

Gelin görün ki süreç içinde bir çok kendini bilmez, şahsiyetsiz; öğretmenlerin çalışmadan yata yata maaş aldığı gibi yalan yanlış haksız söylemlerle öğretmenlere ve öğretmenlik mesleğine itibar süikastı yaparak toplumda öğretmenleri itibarsızlaştırma konusunda algı oluşturma çabasına girdiler.

Gerçek ise şudur.
1-Covid-19 ‘ u öğretmenler icat etmedi.
2-Okulları öğretmenler kapatmadı.
3-Okulların açılmasını öğretmenler engellemiyor.

Aksine öğretmenler pandemi döneminde halkımız gibi maddi manevi mağdur olmalarına rağmen bu sıkıntılı sürecin atlatılması için görevleriyle ilgili ellerinden geleni bu güne kadar yapmışlardır ve bundan sonrada yapacaklardır. Bundan kimsenin süphesi olmasın.

Öğretmenlere hakaret edilirken, öğretmenlik mesleği itibarsızlaştırılırken ülkemizi yöneten AKP hükümetinden ve onun Milli Eğitim Bakanından
öğretmenleri savunan bir açıklama duydunuz mu?
Duyamazsınız. Çünkü
Balık baştan kokar.

Ayrıca Eğitim – İş olarak pandemi dönemine ilişkin bir çok önerinin yanında, uzaktan eğitimin amacına ulaşması için öğretmenlerin kendi imkanlarıyla evlerinde hazırladıkları eğitim öğretim ortamında değil, bakanlığın okullarda, sınıflarda gerekli teknolojik ortamı hazırlayarak her öğretmenin sınıfına girerek kendi dersini verilmesinin daha yararlı olacağını açıkladık ve talep ettik. Karşılık gördü mü? Tabiki hayır.

Peki Milli Eğitim Bakanlığı 6 aylık pandemi sürecinde okulların eğitim öğretime hazırlanması ile ilgili ne yaptı.
Bilen, gören, duyan var mı?
Hiç bir şey yapmadı. Sadece halkımıza boş boş ümit verdi okulları açacağız diye. Halbuki dünyada bir çok ülke okulları açtı ve tekrar kapatmak zorunda kaldığını bildiği gördüğü halde.
Bir de Bakan Ziya Selçuk öğrencilerle ıslık çalacağız dedi. Islık için planlama yapacağınıza, okulları pandemi döneminde nasıl, hangi şartlarda aktif hale getirebilirim, uzaktan eğitim kalitesini nasıl arttırabilir diye planlama yapsaydınız ya!

Eğitim öğretimle ilgili yaşanılan belirsizlik ve olumsuzluklardan öğrencilerimizin, velilerimizin çok yüksek oranda kaygı duyduklarını görüyoruz ve biliyoruz. Ancak bu olumsuzlukların sorumlusu kesinlikle öğretmenler değildir. Ülkemizi yönetemeyen AKP hükümeti ve onun Milli Eğitim Bakanlığıdır.

Eğitim İş olarak içinden geçtiğimiz bu zor, sıkıntılı pandemi sürecinde eğitim öğretim sürecinin aksaması , okulların kapalı olması bahane edilerek öğretmenlere hakaret edilmesine, öğretmenlik mesleğinin itibarsızlaştırılmasına birileri gibi kesinlikle sessiz kalmayacağız.
Tüm öğretmenlerin ekonomik, sosyal, özlük hakları ve mesleğimizin itibarı için ne pahasına olursa olsun mücadele etmeye devam edeceğiz.

 

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER