Çarşamba, Mayıs 1, 2024
No menu items!
Ana SayfaHatay HaberEğitim İş, Öğretmenlerin 112’de görevlendirilmelerini kabul edilemez olarak niteledi

Eğitim İş, Öğretmenlerin 112’de görevlendirilmelerini kabul edilemez olarak niteledi

 

Hatay Eğitim iş, rehber öğretmenlerin 112 çağırı merkezinde res’en görevlendirilmeleri uygulamasına karşı çıktı.


Hatay Eğitim İş Şube Başkanı Mustafa Günal imzasıyla yapılan açımlamada, Hatay 112 Acil Çağrı Merkezi Müdürlüğü’nün 10.12.2020 tarih ve 39435 sayılı yazısı ve Hatay Valiliği oluru ile ilk önce Antakya ilçesinde, sonrasında ise diğer ilçelerde görev yapan Rehberlik Öğretmenlerinin, eğitim-öğretim hizmetleri ile ilgili faaliyetleri yürütürlerken, bilgi ve istekleri dışında 112 Çağrı Merkezine re’sen görevlendirildikleri hatırlatıldı ve bu görevlendirmenin derhal iptal edilmesi gerektiği belirtildi.
Eğitim İş açıklaması şöyle:
“Bu durum, Milli Eğitim Mevzuatı’nda belirtilen özlük haklarına aykırı olup, öğretmenlerin eğitim-öğretim faaliyetleri dışında, görev tanımında yer almayan, uzmanlık alanı olmayan, yetkin olmadıkları, bir görevde re’sen görevlendirilmeleri kabul edilemez.
Konuyla ilgili 222 sayılı İlköğretim ve Eğitim Kanunu 44. Maddesi’nde, ‘Öğretmenler, kanunlarla kendilerine verilen işlerden başka, meslek dışı her hangi bir görevle yükümlü tutulamazlar’ denmektedir. Öğretmenler, pandemi döneminde, eğitim öğretimle ilgili kendi mesleklerinin gerektirdiği her türlü görevi yerine getirmiştir ve getirmeye devam etmektedir. Bu zor şartlarda uzaktan eğitim yaparken, kendi güvenliğini hiçe saydığı için kalp krizinden ölen, çocukları ile ilgilenemediği için evlatlarını kaybeden öğretmenler varken, bir öğretmeni öğrencilerinden koparıp çağrı merkezinde görevlendirmek, eğitim-öğretime büyük zarar vermekte, eğitime ve eğitim emekçilerine ne kadar değer verildiğini bir kez daha göstermektedir.
Öğretmenlik mesleği, kutsal bir meslektir ve öğretmenler, asıl görevleri olan öğretmenlik mesleğini yapmalıdır. Çağrı merkezlerinin personel ihtiyacı varsa, bu konuda eğitimli ve bu işi yapacak çok sayıda işsiz gencimiz, atanmayan sağlık emekçimiz vardır. Bu gençlerimizin görevlendirilmesi ile hem mevcut sağlık emekçilerimizin yükü bir nebze hafifletilmiş, hem de eğitimli işsiz gençlerimiz istihdam edilmiş olacaktır.
Eğitim İş Hatay 1 No’lu Şube olarak konunun takipçisi olacağımızı, bu görevlendirmelerin derhal iptal edilmesini, öğretmenlerimizin eğitim-öğretimle ilgili olmayan bir konuda re’sen görevlendirilmeye tabi tutulmalarının özlük haklarına aykırı olduğunu ifade ediyor, bu görevlendirmelerden kaynaklanabilecek her türlü mağduriyetle ilgili olarak, Eğitim İş sendikasının aldığı eylem kararını uygulayacağımızı ve gereken hukuki mücadeleyi başlatacağımızın bilinmesini istiyoruz.”

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER