Perşembe, Mayıs 2, 2024
No menu items!
Ana SayfaAdana HaberEğitim öğretim yılı sıkıntısız başlayacak

Eğitim öğretim yılı sıkıntısız başlayacak

 

İskenderun İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Haytaz, yaşanan yüzyılın felaketinden her kurum gibi eğitim camiasında öğrenciler ile eğitimcilerin etkilendiği gibi okullar da oluşan hasar, yıkılan yapıların durumu gibi birçok konuda merak edilenleri kamuoyu ile paylaştı.

 


İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Haytaz, İskenderun yeni eğitim öğretim yılının; hasarsızlar, tadilatı yapılanlar ve inşa edilecek prefabrik okullarla sıkıntısız başlayacağını söyledi.
Zarar gören okulların bulunduğunu belirten İskenderun İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Haytaz, “Bu okulların onarımları yapılıyor, yapılacak. Orta hasarlı binalarımızın da güçlendirmeler yapılıyor. Çelik yapılı ve prefabrik yapılı okullar var. Şuan 5 yerde çelik yapılı okullarımız devam ediyor. Konteyner kentlerin içerisine prefabrik okullar yapılacak” dedi.

 EĞİTİM 11 EYLÜLDE SORUNSUZ OLARAK DEVAM EDECEK

İskenderun Eğitim-öğretim yılında bazı okulların orta hasarlı, bazı okulların ağır hasarlı olmasından dolayı hasar gören okul binalarının da 11 Eylül tarihine kadar bakım onarım ve tadilatlar çalışmalarının tamamlanacağını ifade eden Ali Haytaz “Hasar gören tamamlanamayan öğrenciler en yakın okullara yerleştirilecek. 2023-2024 Eğitim Öğretim yılına hızlı bir şekilde hazırlanıyoruz. 10 binamız orta hasarlı, 8 binamız ağır hasarlı, bu binaların tadatları yapıldı, 61 binamız depremden dolayı büyük hasar gördü. Hasar gören binalarında yapım onarım faaliyetleri devam ediyor. 18 binamızın eşleştirme yaparak en yakın okullarda eğitim öğretim faaliyetlerine devam edecektir” diye konuştu.

ÖĞRETMEN FAZLAMIZ VAR!

Yeni eğitim öğretim yılında öğretmen ve öğrenci kadrosuyla ilgili de bilgiler veren İskenderun İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Haytaz “Depremden dolayı İskenderun iç göç alan ve iç göç veren bir yer oldu. 3.700 öğretmen kadromuz var. Şuan öğretmen açığımız yok. Depremden dolayı il dışına giden öğretmenlerimiz geri dönüş ile birlikte öğretmen kadromuzda fazlalığımız var. Öğrenci kayıtlarımızda da depremin ilk gününden itibaren 40 bin seviyesine inen öğrenci sayımız vardı. Normalde 60 bin öğrencimiz varken 40 bine indi. Okulların açılmasıyla birlikte 3 Nisanda bu rakam 50 binleri buldu. Şuanda 11 Eylül itibari ile 60 bin öğrencimizin yeniden olacağını 3.700 öğretmenlerimizde hizmet edeceğini düşünüyorum” şeklinde konuştu.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER