Çarşamba, Mayıs 1, 2024
No menu items!
Ana SayfaHatayEğitim Sen Hatay Şubes,:"Pandemi sürecinde okullarda temizlik personel sayısının azaltılması...

Eğitim Sen Hatay Şubes,:”Pandemi sürecinde okullarda temizlik personel sayısının azaltılması kabul edilemez bir durumdur.

 

Hatay Milli Eğitim Müdürlüğünün Okullardaki temizlik personel sayısı azaltığı iddiası tepkilere neden oldu.

İl genelinde görevlendirilen yardımcı personel sayısı, bu yıl 350 civarında. Bu da bir önceki senelere oranla, yarıdan az bir görevlendirme yapıldığı anlamına geliyor. İlçe ve mahallelerde bulunan okullarda temizlik görevlilerinin eksik olduğu, beş-altı okula tek bir temizlik görevlisi düştüğü yönünde şikayetler geliyor.

 

Konuyla ilgili görüşlerine başvurduğumuz Hatay Eğitim Sen Şube başkanı Özgür Tıraş, “Pandemi sürecinde temizliğin önemi ortadayken, okullarda sağlıklı ortamın düzenli bir şekilde oluşturulması için görevlendirilen yardımcı personel sayısı, ihtiyacı karşılamaktan çok uzaktır. İl genelinde, toplam 350 civarında personelin görevlendirildiği bilgileri alınmaktadır. Bu sayı, geçmiş yıllara oranla yarıdan fazla düşmüş görünmektedir. Pandemi sürecinde temizlik personel sayısının arttırılması gerekirken azaltılması kabul edilemez bir durumdur. Birçok okulumuza temizlik personeli görevlendirilmemiş, temizlik sorunu ise okul yöneticilerine ve yine velilerimizin sırtına yüklenmiştir. Tüm okulların ihtiyacı olan görevlendirme acilen yapılmalıdır” dedi. –

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER