Salı, Mayıs 7, 2024
No menu items!
Ana SayfaGenelEğitim-Sen Şube Başkanı Mustafa Ünsal; “Özel Eğitim Kurumları Kapatılsın”

Eğitim-Sen Şube Başkanı Mustafa Ünsal; “Özel Eğitim Kurumları Kapatılsın”

Eğitim-Sen İskenderun Şube Başkanı Mustafa Ünsal dün dershanelerle ilgili karar ve yeni eğitim öğretim yılındaki beklentileri hakkında konuştu.

Eğitim-Sen olarak temel ilkelerinin eğitimde eşitlik olduğunun üstünde duran Şube Başkanı Mustafa Ünsal; “Eğitim Sen olarak talebimiz anayasal bir hak olan eğitimde fırsat ve imkân ilkesinin göz önüne alınarak, bu kurumlardaki çalışanlar mağdur edilmeden bütün özel eğitim kurumlarımızın kapatılması ve eğitimin kamusal hale getirilmesidir” dedi.
Özel Okul Teşvikini Anlayamıyoruz…
Dershanelerin kaldırılmasını olumlu karşıladıklarını, ancak iktidarın dershaneleri kaldırmasındaki amacının ne yazık ki eğitimde eşitlik değil, cemaate karşı bir tepki olduğunu belirten Ünsal: “Dershaneleri her zaman için eğitim eşitliğinin önünde engel olarak gördüğümüz için dershanelerin kaldırılmasına olumlu bakıyoruz. Ancak siyasi iktidarın amacı eğitimde eşitlik değil, daha önce kol kola gezdiği cemaate karşı olduğunu görüyoruz. Eğitimde fırsat eşitliğini sağlayan iktidarın özel okulları teşvik etmesini anlayamıyoruz” şeklinde konuştu.
Teşvik Yerine Okullara Yardımda Bulunsunlar
Yapılan değişikliğin dar gelirli aileleri zora sokacağını söyleyen Ünsal, öğrenci ailelerine verilen özel okula teşvik parasını da eleştirip şunları söyledi; “ Verilen karar sorunları çözmekten çok uzak olup, yargı kararlarını da göz önüne almayan bir karardır. Özel eğitim kurumlarına gönderilemeyen çocuklar, sınavlara hazırlanabilmek için şimdi bir dershane yerine 3–4 dershaneye gitmek zorunda. Bu halk için bir çözüm değil, çözümsüzlüktür. Devlet öğrenci başına özel okula teşvik için 3–6 bin arası teşvik parası vereceğine devlet okullarına yardımda bulunmalıdır.”
Ülkemizde bulunan sınav odaklı eğitim sisteminin öğrencilere zarar verdiğine de değinen Mustafa Ünsal: “Belirtilmesi gereken en büyük sorunlardan biri de sınav odaklı eğitim sisteminin öğrencilere ne kadar çok zarar verdiğidir. Yıllardır savunduğumuz şey, eğitimde yönlendirme sisteminin olmasıdır. Eğitimde yönlendirme sistemi, sınav odaklı değil, öğrencinin beceri ve algı sistemidir. Avrupa’da da yer alan bu sistemi sağlayabilirsek çok daha iyi yerlere gelebiliriz” şeklinde konuştu.
Kaygı Arttı..!
Yeni eğitim-öğretim yılına da sorunlarla başlanıldığını ve 4+4+4 sisteminin hala sistemleştirilmediğini söyleyen Ünsal; “Yine sorunlar yumağıyla yeni bir eğitim yılına başlıyoruz. 2013 yılından itibaren başlanılan 4+4+4 sistemi ile bir kaos ortamına dönüştürülen eğitim, aradan geçen 3 yıla rağmen hala sistemleştirilemedi. Her yıl değişen eğitim müfredatları ve programları hem öğrencilerinin hem de velilerin kaygılarını arttırdı” dedi.
Ortaokuldaki ders saatlerinin indirilmesiyle de oluşan konunun tam bir muamma olduğunu belirten Ünsal: “Bakanlık tarafından haftada 35 saat olan ortaokul derslerinin tekrar 30 saate indirilme kararı alınması ve nasıl uygulanacağı tam bir muammadır. Bunun yanında derslik açıkları, öğretmen açıkları, adrese dayalı kayıt sistemi gibi konularda öğrencilerimizin ve velilerimizin başlıca sorunlarındandır” şeklinde konuştu.
Mustafa Ünsal, öğrenci velilerinin, öğretmen atamalarındaki çarpıklıktan dolayı ve ders seçimlerindeki belirsizlikten yana da tedirgin olduklarını belirtip, bütün sorunlara rağmen yeni eğitim-öğretim yılının öğrenciler açısından başarılı geçmesini dilediğini söyledi

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER